Download nu onze app in de appstore of playstore

Nederlaag FC Eibergen ondanks sterk begin

Auteur: Arnoud te Vaanholt

FC Eibergen had in de eerste helft tegen titelkandidaat UDI de regie grotendeels in handen en kwam verdiend op voorsprong. Een strafschop voor de gasten direct na rust deed de wedstrijd kantelen: 1-2.

De thuisclub kon vrijuit voetballen en speelde vooral in de eerste twintig minuten fris van de lever. Na zeven minuten kwam de bal via middenvelder Jacco Smeenk op de linkerflank bij Maykel Lageschaar. Hij kapte zijn tegenstander uit en legde de bal terug op de inkomende Thijs Rouwmaat. Hij schoot fraai raak in de rechterbenedenhoek: 1-0.

Ook daarna bleven de Eibergenaren lange tijd de toonaangevende ploeg. UDI probeerde het wel, maar zag keer op keer zijn aanvallen ontregeld worden. Pas in de 21e minuut werd de ploeg uit Enschede voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap van Rick Meijer werd nog gestopt door doelman Davey Stokkers, maar uit de rebound schoot Rick Nanninga hard naast.

Daarna waren de gastheren twee keer kansrijk. Björn te Raa pegelde rakelings langs het doel en een kopbal van Tom te Woerd na een hoekschop van diezelfde Te Raa ging net voorlangs. In de slotminuten was UDI een paar maal dicht bij de gelijkmaker. Pogingen van Romello Dore, Robin Smit en Nick van de Veen misten echter stuk voor stuk de juiste richting.

De tweede helft was amper een minuut oud toen de bezoekers een flinke opsteker kregen. Van dichtbij kreeg Te Raa in het strafschopgebied de bal hard tegen zijn arm geschoten. De arbiter zag er een penalty in en vanaf elf meter maakte de ingevallen spits en teamtopscorer Dave van der Molen geen fout.

Daarna knakte er iets bij Eibergen. De passing werd onnauwkeuriger en er gingen vooral veel persoonlijke duels verloren. UDI – dat moest winnen om nog zicht op de titel te houden – verscheen steeds vaker voor het doel van de thuisclub.

Nadat Van der Molen met een schot nog de onderkant de lat had geraakt was het in de 63e minuut opnieuw raak. Na een corner schoot Nanninga met een halve omhaal van dichtbij onhoudbaar in. Eibergen wist zich geen echt grote mogelijkheden meer te creëren, terwijl Stokkers de gasten met enkele goede reddingen van een grotere overwinning afhield.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tim Wonnink, Tom te Woerd, Ramon te Maat, Koen Dollekamp (32. Daan Voortman); Björn te Raa, Jacco Smeenk (68. Sverre Boonk), Tamo Vogel; Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Maykel Lageschaar.