Download nu onze app in de appstore of playstore

MO15-1 KAMPIOEN!

Zaterdag 24 november 10 uur. Bewolkt, koud maar met een zonnig vooruitzicht: “We kunnen kampioen worden!”
Op de meidenapp is nog niet veel aan de hand maar winnen, dat willen ze natuurlijk wel. Lochem is vandaag de tegenstander en staat momenteel op de laatste plek. Trainer Marcel Vos hamert er in de laatste training op deze tegenstander niet te onderschatten. “Als je wint ben je kampioen maar als je verliest kun je zo maar als vierde eindigen”. Leider en vlagger Hanneke Geelink is het er roerend mee eens.
In de ouder app zien we al veel enthousiasme, het wordt vast een volle bak. Hele families met ludieke teksten op de spandoeken. Vol verwachting klopt ons hart….

Kwart voor elf. Het is tijd om te gaan om te verzamelen bij de Klok. En vertrek naar de Bijenkamp. Op de bijenkamp is het net zo koud als in Eibergen maar een goede warming up onder leiding van aanvoerder Elin v.d. Bout doet wonderen. En jawel, er is een spandoek van de familie Boonk! Scheidsrechter Tom van Egdom start de wedstrijd en gelijk is er druk op de tegenstander. Dat resulteert al na 2 minuten in het eerste doelpunt. Poeh, dat haalt de spanning wel wat weg. En even later is het 2-0 en al snel 3-0. De vele ouders en andere belangstellenden langs de kant juichen het team hartstochtelijk toe.

Speciale aandacht is er even voor Jade Leusink die het hele seizoen geblesseerd is geweest en deze wedstrijd even kan meespelen. We zijn met Jade voor deze wedstrijd compleet en dat betekent 16 speelsters. Mooie klus voor Marcel om de wissels goed te laten verlopen.

Rust: de meiden gaan naar de kleedkamer maar zijn met 5 minuten terug op het veld. Ze hebben er zin in! Even later is de tegenstander op het veld en kan de tweede helft beginnen. De druk op de tegenstander blijft en we lopen uit naar 6-0. Jade valt nogmaals even in een scoort in de laatste minuut de 7-0. Het feestje is compleet. In de extra tijd krijgt de tegenstander nog een penalty maar dat mag de pret niet drukken. 7-1 is de eindstand en daarmee is het kampioenschap binnen.
Iedereen blij en Finn Schreuder maakt nog een salto. Baas boven baas. Hanneke rent het veld op met voor iedereen een medaille. Top geregeld! Nu warm worden in de kantine met kampioenspatat en cola van coördinatoren Onno Peppink en Alex Woertman. Uiteraard is Queen van de partij. Jeugdvoorzitter Joost Baak doet een woordje en complimenteert het team met de gezamenlijke prestatie. Mooi gedaan!

We kunnen terugkijken op een mooi half jaar en hopen in het voorjaar van 2019 op wederom een mooie seizoenshelft. Met hetzelfde team dat bestaat uit: Carmen Abbink, Amel Boonk, Elin vd Bout, Julia Dumont, Malynka Geelink, Grace Huijer, Emma Huls, Iris Lankhaar, Jade Leusink, Kiki Meijer, Joy te Morsche, Marit Navis, Liz te Nijenhuis, Finn Schreuder, Cheyenne Vos en Daphne Wielens.

De staf bestaat uit Marcel Vos, Hanneke Geelink en Marco te Nijenhuis