Download nu onze app in de appstore of playstore

Mini cruise York

Vorig jaar waren de kantinevrijwilligers van Fc Eibergen gekozen tot clubhelden van onze regio en bij de finale in het KNVB Sportcentrum in Zeist ontvingen wij een waardecheque voor een minicruise voor twee personen naar York in Engeland. Deze prijs is verloot onder de kantinevrijwilligers en wij waren hiervan de gelukkige winnaars.

Dinsdag 8 oktober vertrek met de boot vanaf Rotterdam naar Hull. Daar ligt de boot wel iets groter dan een bootje op de Berkel. De boot is van alle comfort voorzien. Veel eetgelegenheden,bars, gokzalen, winkels en entertainment.  De hut waarin wij sliepen was zeer klein en had geen daglicht. Je moest wel atletisch zijn om in het bovenste bed te komen. We sliepen niet rustig daar de boot door de golfslag veel bewegingen maakte. Het was wel even wennen maar nacht 2 verliep een stuk beter.

Aangekomen in Hull werden we ’s morgens om 6 uur (Engelse tijd) gewekt voor het ontbijt. Vervolgens gingen we met de bus naar York en dat was een reistijd van 1½ uur. We konden onderweg van het afwisselende landschap genieten. Huizen en Boerderijen zijn kleiner en armoediger dan bij ons.

Aangekomen in York konden we veel zien. Zo hebben we mooie gebouwen – o.a de kathedraal van York – gezien. Deze oude stad kenmerkt zich met veel smalle straten en was erg bergachtig. Opvallend was bijvoorbeeld dat de riolering en elektriciteit heel anders zichtbaar waren dan bij ons in Nederland.We hebben er lekker gegeten en gedronken. De mensen zijn er vriendelijk. Het weer zat mee want de druppels bleven ons bespaard tot in de bus op de terugweg. We kijken terug op een leuke reis en met een ervaring rijker verlieten we de boot weer.

Fijn dat we dit reisje mochten winnen en mee maken. FC Eibergen dank voor deze prijs!

Hartelijke groet,
Dick & Hendrika