Download nu onze app in de appstore of playstore

In Memoriam: Johan Lammers

Op maandag 17 juli is het oudste lid van FC Eibergen, dhr. Johan Lammers op 90 jarige leeftijd overleden.

In 1950, zevenenzestig jaar geleden, is Johan lid geworden van Eibergse Boys. In zijn jeugdjaren voetbalde hij in Aalten en het actief voetballen heeft hij in Eibergen voortgezet en ook lang volgehouden.

Naast zijn actieve voetbalcarrière was hij trainer en elftalleider en heeft zodoende meerdere (jeugd) teams onder zijn hoede gehad. Kenmerkend voor hem was dat hij dit altijd met een grote betrokkenheid deed.

Johan zorgde voor sfeer en ging in de jaren zestig één dag op stap met de jeugd naar toernooien elders in het land. Tijdens de busreis huiswaarts moest op dringend verzoek van Johan altijd via Neede teruggereisd worden. In Neede aangekomen ging de achterdeur van de bus open en zong Johan met luide stem: opzij opzij want de Boys moeten voorbij. Samen met de jongens zette hij daarna het clublied in: “zwarte broek en zebra trui, dat zijn de Boyes lui.”

Vanwege zijn afnemende gezondheid zagen we de laatste jaren niet meer zo vaak bij de club. Op de Algemene Ledenvergadering van 22 september 2010 is hij gehuldigd vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap. Daar hebben wij nog een keer genoten van zijn prachtige voetbalverhalen.

Tijdens de modernisering van onze voetbalaccommodatie was zijn interesse in het wel en wee van onze vereniging onverminderd groot en (mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Meergaarden) bezocht hij met enige regelmaat de bouwplaats om een praatje te maken met de bouwers. Hij genoot daar zichtbaar van en met de woorden “ wat wordt het mooi“ uitte hij zijn bewondering voor wat er samen gerealiseerd werd.

Wij herinneren Johan als een aardige en enthousiaste man en wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

Bestuur FC Eibergen

Wilfried Schilderinck.

Voorzitter.