Download nu onze app in de appstore of playstore

MATIG FC EIBERGEN DOET ZIJN PLICHT

door: Arnoud te Vaanholt.

KNVB-beker, groep 13, voorronde, zondag 6 september 2020.

Haaksbergen (vijfde klasse A) – FC Eibergen (vierde klasse B) 1-4 (0-3). Scoreverloop: 27. 0-1 Björn te Raa, 43. 0-2 Jacco Roerdink, 45. 0-3 Koen Dollekamp, 52. 1-3 (pen.), 82. 1-4 Mick Beusenberg.

Er is voorlopig nog genoeg werk aan de winkel voor trainer Arno Leppink van FC Eibergen. Want hoewel er niets op de 1-4 zege in het bekerduel in en tegen Haaksbergen viel af te dingen, behaalden de bezoekers vrijwel de gehele wedstrijd een zeer matig niveau.

Het was vooral de slechte eindpass die de Eibergenaren keer op keer de das omdeed en verhinderde dat er veel meer kansen werden gecreëerd. Op de inzet viel niets aan te merken. Zorgwekkend is de ware golf aan blessures waar de gehele A-selectie momenteel mee wordt geconfronteerd. Tegen de Haaksbergenaren kwamen er daar nog weer een aantal bij, waardoor de gasten het laatste kwartier met tien man verder moesten.

Binnen vijf minuten kregen beide ploegen een dot van een kans. Eerst kwam een aanvaller van de thuisclub oog in oog met doelman Sam Pierik, maar die wist met zijn voeten redding te brengen. In de tegenstoot deed rechterspits Stan Wonnink exact hetzelfde.

Daarna duurde het tot bijna een half uur voordat Eibergen iets met het veldoverwicht kon doen. Na een corner van diezelfde Wonnink schoot Björn te Raa de bal simpel in het doel. Acht minuten later vrijwel een identieke situatie. Wonnink nam andermaal een hoekschop, de mee naar voren gekomen Jacco Roerdink had slechts één tik met de voet nodig: 0-2.

Pal daarop werd het zelfs 0-3, toen Koen Dollekamp via een foutieve pass van een Haaksbergenaar in balbezit kwam en fraai afrondde. Bij alle drie treffers zag de verdediging van Haaksbergen er niet goed uit.

Nadat de bezoekers na rust al snel twee grote kansen verprutsten, kende de arbiter na een lichte overtreding op een aanvaller van de gastheren een strafschop toe: 1-3. Daarna zakte het spelpeil lange tijd naar een bedenkelijk niveau.

In de slotfase werden de Eibergenaren toch weer sterker. Dat resulteerde in nog één treffer: een lange crosspass van rechts kwam terecht bij de op links geheel vrijstaande Mick Beusenberg, die zowel de defensie als de doelman van Haaksbergen het nakijken gaf, 1-4.