Download nu onze app in de appstore of playstore

KSV – FC Eibergen Eindstand 1-3

FC Eibergen beloont zichzelf in spannend duel – Arnoud te Vaanholt

De wedstrijd was weliswaar van een matig niveau, maar toch kwamen de toeschouwers bij KSV tegen FC Eibergen behoorlijk aan hun trekken. Tot diep in blessuretijd bleef het erg spannend. Uiteindelijk mochten de gasten de punten op verdiende wijze mee naar huis nemen.

Voor rust had Eibergen bij vlagen een licht veldoverwicht. Al na drie minuten was het bijna raak toen de hard werkende Thijs Rouwmaat spits Guus Slaats van rechts op maat bediende. Diens schot werd met moeite door KSV-doelman Pascal Wolterink met zijn vuisten gepareerd. Kort daarop schoot één van de voorwaartsen van de thuisclub vanuit een klutssituatie van dichtbij hard over het Eibergse doel.

De bezoekers ontsnapten toen na ruim een half uur spelen KSV net buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg. Via een Eibergs lichaam verdween de bal net naast de goal. Kort daarop raakte Jacco Roerdink na een corner van Gerben te Biesebeek de bovenkant van de lat. Een gevaarlijk schot van Slaats één minuut later werd door Wolterink tot hoekschop verwerkt.

De grootste mogelijkheid, pal voor de theepauze, kreeg Tim Oortwijn. Hij werd goed gelanceerd door Slaats, maar schoot vervolgens recht tegen de benen van Wolterink.

Na de wisseling van speelhelften daalde het niveau aanvankelijk. In de 58e minuut kopte Roerdink een corner van Te Biesebeek net naast. Dertien minuten later was het raak. Een vrije trap van de linkerzijde van Tom te Woerd werd door alles en iedereen gemist, waardoor de bal tegen het net plofte: 0-1.

De feestvreugde was van korte duur. Drie minuten later kopte de lange Jorrit Spexgoor van de gastheren een hoekschop geheel ongedekt moeiteloos in: 1-1. Pal daarop was het al weer bingo. Kevin van Lieshout schoot op doel, maar via een Vragenders been belandde de bal met veel effect bij Slaats die met een schuiver simpel kon scoren: 1-2.

In de slotfase werd het pas echt spannend. Eibergen ging te veel achteruit lopen en daardoor wist KSV er nog een offensief uit te persen. Toch leek de ploeg van de jarige trainer Harold Oude Veldhuis het duel voortijdig te beslissen. Opnieuw Te Woerd joeg een vrije trap in het doel, maar de treffer werd geannuleerd omdat het om een indirecte vrije trap ging.

Nadat KSV in de 89e minuut maar net naast schoot, ontsnapte Eibergen twee minuten later toen een kopbal op de paal belandde. Daarna volgde er een lange blessuretijd. In de 92e minuut werd Van Lieshout onderuit gehaald in het strafschopgebied. Roerdink ging voor de strafschopstip achter de bal staan, maar hij schoot naast.

Daarmee was de opwinding nog niet verdwenen. Want in de 96e minuut maakte Slaats via een been van een speler van KSV aan alle onzekerheid een einde: 1-3.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel (55e minuut Tjerk Pierik), Tom te Woerd, Tim Wonnink, Dylan Timmerman; Gerben te Biesebeek (68e minuut Robin Klein Gunnewiek), Tim Oortwijn, Jacco Roerdink; Kevin van Lieshout, Guus Slaats, Thijs Rouwmaat.