Download nu onze app in de appstore of playstore

KSH – FC Eibergen Eindstand 1-1

FC Eibergen verspeelt zege in slotfase – Arnoud te Vaanholt

In een wedstrijd waarin voor beide partijen niets meer op het spel stond deelden KSH en FC Eibergen de punten: 1-1. Hoewel er weinig krachtsverschil bestond hadden de bezoekers wellicht net iets meer recht op de eindzege.

Pas in de 21e minuut was er sprake van de eerste grote kans. Die was voor de bezoekers. Thijs Rouwmaat zette de bal scherp voor, spits Guus Slaats kon er net niet bij en bij de tweede paal raakte Jacco Roerdink de bal niet goed.

Diezelfde Roerdink zorgde even later wel voor de enige Eibergse treffer. De basis werd gelegd door Stijn Harbers. Hij knalde de bal van afstand keihard tegen de onderkant van de lat, waardoor Roerdink het leer simpel kon intikken.

Na rust kreeg KSH al snel een goede mogelijkheid, maar de scherpe voorzet werd door de inkomende spits gemist. In de 77e minuut leek het 0-2 te worden, maar de lob van Roerdink over de doelman werd nog net door een verdediger van de lijn gehaald.

De eindstand kwam vijf minuten voor tijd op het scorebord. Een lange bal van de doelman van KSH belandde achter de Eibergse verdediging, waarna de ver uitkomende goalie Marin Juresic het duel verloor van aanvaller Jeroen Kampshof: 1-1.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik, Tamo Vogel, Bas Huisjes, Tao Zhu (46e minuut Brian Rietman); Tim Oortwijn, Gerben te Biesebeek, Stijn Harbers (66e minuut Björn te Raa); Thijs Rouwmaat, Guus Slaats (62e minuut Maykel Lageschaar), Jacco Roerdink.