• Competitie, vierde klasse B, zondag 19 november 2023. Bentelo – FC Eibergen 1-2 (0-1). Scoreverloop: 22. 0-1 Nauk Penterman, 47. 1-1 Brent Schutte (pen.), 69. 1-2 Bjorn te Raa. 

  Bij het duel tussen de twee hoogst geklasseerde ploegen op de ranglijst, FC Eibergen en Bentelo, waren de defensies de beste linies. Veel kansen zag het publiek dan ook niet in een strijd die desalniettemin van begin tot einde boeide. Uiteindelijk gingen de gasten met een volle Sinterklaaszak naar huis en dat betekende meteen dat de eerste periodetitel werd veroverd. 

  Met een vanwege blessures grotendeels geïmproviseerde voorhoede waren de bezoekers direct na de aftrap totaal niet bij de les en dat leverde al na 40 seconden bijna een tegentreffer op. Van zeer dichtbij kreeg Niels Rikken een grote mogelijkheid om zijn team aan de leiding te brengen, maar via een Eibergs been verdween de bal te nauwernood over de achterlijn. 

  Bentelo bleef op haar eigen fraaie accommodatie nog even aandringen, maar geleidelijk begon het beter te lopen bij de gasten. Na een klein kwartier leek Mick Beusenberg de score te openen. Goed bediend door vleugelverdediger Dylan Timmerman omspeelde hij doelman Mart Hagreis, maar doordat vervolgens de hoek te moeilijk was ging de bal voor het lege doel langs. 

  Niet lang daarna was het wel raak. Andermaal Timmerman gaf een lange pass door het midden, waarna Nauk Penterman de bal langs langs de uitgelopen Hagreis tikte: 0-1. 

  Een fraai schot van Beusenberg scheerde vervolgens net over de deklat. Aan de andere kant stond keeper Raoul Huurneman paraat bij een poging van afstand van de thuisclub. 

  Verder werd het zelden dreigend voor de beide goals en dat was mede te danken aan de goed opererende verdedigingen. Bij Eibergen bleek daarin Ramon ter Maat andermaal het grote rustbaken. 

  Vrij onverwacht, meteen na rust, kwamen de gastheren op gelijke hoogte. De manier waarop dat gebeurde leverde stof tot nadenken op. In een duel kwam een speler van Bentelo ten val, maar het was de vraag of er hier überhaupt sprake was van een overtreding. Volledig op appèl gaf de ver van de situatie verwijderde scheidsrechter een strafschop. Met een droog schot maakte Rikkert vanaf elf meter geen fout, 1-1. 

  Daarna speelde de wedstrijd zich lange tijd tussen de beide strafschopgebieden af. Eibergen was daarbij wat meer in balbezit en combinerend liep het ook allemaal vrij goed. Bij een tegenaanval vloog een schot van andermaal Rikkert over de kruising van het doel. 

  De bezoekers drongen intussen meer aan. Na een hoekschop van Bjorn te Raa zag Beusenberg zijn afronding via de onderkant van de lat het veld weer in stuiteren. Bentelo wist de bal niet goed weg te krijgen, waarna Te Raa kon uithalen en de ploeg van trainer Jeroen Kiepman opnieuw aan de leiding bracht. 

  Vervolgens was het zaak voor Eibergen om in het verdere verloop achterin geen fouten te maken. Daarin slaagde het team glansrijk. Een poging van Rikkert plukte Huurneman op ‘melkbussenhoogte’ fraai. 

  Beusenberg kreeg in de 89e minuut dé mogelijkheid om het duel definitief in het slot te gooien. Gelanceerd op links wachtte hij in vrijstaande positie te lang met zijn schot, waardoor een been van een verdediger er voor zorgde dat de bal niet richting het doel vloog. 

  Pal voor tijd was er nog een poging met het hoofd van Jeroen Bos, maar ook daar kende Huurneman weinig problemen mee. Hierdoor werd het eerste prijsje van het seizoen door de lijstaanvoerder binnengehaald. 

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Dave Visser (57. Tim Wonnink), Wessel Boerhof, Ramon ter Maat, Dylan Timmerman; Bink Bezoen (90. Luuk Berendsen), Jasper Roerdink, Bjorn te Raa; Jayden ten Hoopen (79. Giovanni Bhondoe), Nauk Penterman, Mick Beusenberg.