Download nu onze app in de appstore of playstore

Knap herstel FC Eibergen op toernooi Borne

Waar vrijdagavond FC Eibergen nog flink door het ijs zakte op de eerste dag van de Richard Bertelink Memorial van NEO in Borne, zag het er op de tweede dag (zondag) ineens een stuk anders uit. De Eibergenaren waren in alle drie wedstrijden volwaardig aan hun (sterke) tegenstanders. De duels duurden elk een half uur.
De eerste wedstrijd, tegen de latere winnaar BWO, werd met 1-0 verloren. Opvallend daarbij was dat de opponent door geconcentreerd defensief werk van de Eibergenaren zich geen enkele uitgespeelde kans wist te creëren. De enige treffer kwam voort uit een slippertje van de verdediging.
Tegen HSC’21 2 werd een 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 overwinning. Doelpuntenmakers waren Jacco Roerdink (kopballetje uit een rebound) en Guus Slaats (schot na een goede actie.)
Al na zes minuten stonden de Eibergenaren tegen SDC’12 op een 0-2 achterstand. Een grote nederlaag dreigde, maar niets was minder waar. Hoewel de tegenstander continu de betere ploeg bleef bood het moegestreden Eibergen prima tegenstand. Door een goede trap van Robin Klein Gunnewiek werd het 1-2 en diezelfde speler zag kort daarop na een gerichte pegel de gelijkmaker afgekeurd worden na een lichte overtreding. In de slotfase werd het nog 1-3, maar dat was alleen voor de statistieken.
FC Eibergen – BWO (Hengelo O., eerste klasse) 0-1
HSC’21 2 (Haaksbergen, reserve hoofdklasse) – FC Eibergen 1-2. Doelpuntenmakers Eibergen: Jacco Roerdink en Guus Slaats
FC Eibergen – SDC’12 (Denekamp, tweede klasse) 1-3
Eindstand: 1. BWO, 2. Borne, 3. NEO, 4. SDC’12, 5. FC Eibergen, 6. HSC’21 2