Download nu onze app in de appstore of playstore

Kampioenschap nabij voor FC Eibergen Vrouwen

Voor het eerste vrouwenteam van FC Eibergen lonkt de titel. Met nog vier wedstrijden voor de boeg staat de ploeg zeven punten voor op de nummer twee, Lochuizen. Zondag speelt het team van trainer Robbin Klein Bruinink een uitwedstrijd tegen die ploeg. Bij winst groeit het gat naar tien punten en is het kampioenschap in de vierde klasse 3 voor de Eibergsen een feit.

Hoewel het vrouwenvoetbal op De Bijenkamp pas de laatste jaren enorme sprongen voorwaarts heeft gemaakt, waren er jaren geleden ook al vrouwenteams bij één van de fusiepartners, Sportclub Eibergen. Het jublileumboek meldt hier het volgende over:

“In het seizoen 1988-1989 wordt de strijd van Dames-1 beloond met een kampioenschap en promotie naar de eerste klasse. Nadat bij De Klok het kampioenschap is gevierd, komen spelers, supporters en familie op zondag 7 juni 1989 op het Zwikkelaarsplein bijeen om gezamenlijk in optocht naar De Bijenkamp te trekken, opgeluisterd met sirenes en gezang. In dat jaar zijn Gerard Vaneker en Toni Izaks de trainers van de dameselftallen. Ze geven, samen met leider Tonnie Wantia, het dameselftal het nodige zelfvertrouwen dat nodig is om ook de volgend seizoenen goed te presteren.

Tien jaar later in 1999 lukt het net niet om kampioen te worden. Met een bus rijden de dames vrolijk en vol goede zin naar Losser, het team waar ze thuis met 15-0 van hebben gewonnen. De kampioenshirts liggen al klaar. Eibergen hoeft alleen maar te winnen om kampioen te worden. Al snel komt er een 0-1 voorsprong, maar hoe men ook aanvalt, het lukt niet om een tweede goal te scoren. Dan weer belandt de bal op de lat, dan op de paal, dan weer net naast. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt Losser een doelpunt waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. Doordat de nummer twee van dat moment wel wint wordt dat team kampioen en eindigen de dames van Sportclub Eibergen op plek twee. Schrale troost is dat ze wel promoveren naar de derde klasse. De teleurstelling van het verlies is groot en snel verwerkt door een groot feest bij De Klok om de promotie die wel gehaald is te vieren.”

Het feit dat Lochuizen de grootste concurrent van Eibergen is zal waarschijnlijk betekenen dat het zondag op sportpark Nieuw Olthaar allesbehalve een makkie wordt. Mochten de gasten er niet in slagen om de titel binnen te slepen dan is er overigens nog geen man overboord. Want indien er onverhoopt gelijk wordt gespeeld (de voorsprong blijft dan zeven punten) of verloren (de voorsprong wordt dan vier punten) dan resteren er nog drie wedstrijden waarin de schaal alsnog behaald kan worden: op zondag 19 mei thuis tegen MEC/Bredevoort, op zondag 26 mei uit tegen Wolfersveen en op zondag 2 juni uit tegen Erix/KSV.

Indien de Eibergse vrouwen er in slagen zich tot winnaar van de competitie te kronen, dan kan er gesproken worden van een prachtige en unieke prestatie. In de 101-jarige clubhistorie van FC Eibergen (en voorheen Sportclub Eibergen en SSSE) is het nog maar één keer eerder voorgekomen dat de hoofdmacht van onze vrouwen kampioen is geworden. Wij moeten daarvoor dus terug naar het seizoen 1988-1989 (precies 30 jaar geleden) toen Sportclub Eibergen Dames 1 kampioen werd (zie boven).

De wedstrijd in Lochuizen begint om 10.30 uur. Mocht er gewonnen worden dat vindt er direct na de wedstrijd een korte huldiging plaats op het veld. Vanaf 16.00 uur vindt er in clubgebouw De Eibarg een feestelijke kampioeninstuif plaats met gelegenheid tot feliciteren. Iedereen is uiteraard van harte welkom!