Download nu onze app in de appstore of playstore

JO15-1 geniet en is de club erg dankbaar

Zaterdag 23 juni 2018 was de dag dat FC Eibergen JO15-1 aan mocht treden tegen Grol JO15-1 voor het spelen van de finale van de Achterhoek cup 2018. Deze finale werd bereikt gedurende een lang seizoen.

Poulefase:
SP Lochem – FC Eibergen 2-2 (04-10-2017)
FC Eibergen – VVG ‘25 8-0 (01-11-2017)
FC Eibergen – PAX 8-0 (28-11-2017)

Laatste 16:
FC Eibergen – AZSV 2-1 (21-02-2018)

Laatste 8:
FC Eibergen – VIOD 3-1 (27-03-2018)

1/2 finale:
FC Eibergen – Vorden (op het terrein van VIOD) 3-1 (04-04-2018)

Door de bovenstaande resultaten plaatsten we ons voor die finale. Met ons bedoel ik een groep spelers die een prachtig seizoen hebben doorlopen. Na het winnen van ons eigen jeugdtoernooi startten we de competitie in de 1e klasse. In deze najaarscompetitie behaalden we een keurige, gedeelde, 1e plaats en daarmee werden we bij de herindeling geplaatst in de promotiepoule. Een 1e plaats in deze poule zou een promotie naar de hoofdklasse betekenen.
We startten weliswaar goed, maar door diverse omstandigheden waar ik in dit bericht niet verder op in zal gaan, kwam “de klad” er een beetje in. Het vertrouwen binnen de groep daalde en we hadden moeite de zeer sterke 1e seizoenshelft voort te zetten. Desalniettemin bleef de groep erg gemotiveerd en hebben we uiteindelijk een 7e plaats weten te behalen.

De finale

De competitie hadden we al een tijdje achter ons gelaten. De afgelopen weken stonden geheel in het teken van de finale van de Achterhoekcup waarmee we ons seizoen alsnog de glans wilden geven die het verdiende. Op een nagenoeg verlaten Bijenkamp werd enthousiast doorgetraind en ook vanuit de club werd gezorgd dat deze finale een zeer bijzondere ervaring zou worden. Er werd namelijk geregeld dat we met de bus vervoerd zouden worden en in deze bus konden dan ook supporters mee. Binnen no-time zat de bus vol. Een prachtig gebaar!

Na de voorbereiding brak de dag dan eindelijk aan, waarop de finale gespeeld zou worden. Om 12.30 uur vulde de bespreekruimte zich met 16 gespannen koppies voor de wedstrijdbespreking, waarna we om 13.00 uur vertrokken richting Doetinchem. Onderweg werden we ingehaald door de tegenstander die met verbazing in hun ogen omhoog keken naar een bus vol enthousiaste spelers en fans. Eenmaal aangekomen op het terrein van VIOD werden we keurig onthaald door de organisatie.

Na een warming-up stonden we klaar in de catacomben om het veld op te gaan. Bij het oplezen van de namen van de spelers via de speaker klonk er bij iedere speler van FC Eibergen gejuich. Iets wat zeker wel even kippenvel opleverde. Eenmaal het veld oplopend bleek dat de tribune helemaal vol zat met fans. De betrokkenheid vanuit FC Eibergen was enorm groot. Naast alle ouders, opa’s en oma’s, bijna de complete JO13-1, en andere betrokkenen die ons team een warm hart toedragen, waren ook de technisch coördinator O15, hoofd jeugdopleidingen, voorzitter jeugd en zelfs de voorzitter van onze prachtige club aanwezig om onze jongens aan te moedigen. Erg bijzonder en enorm fijn om te mogen ervaren.

De wedstrijd

De beste resultaten dit seizoen hebben we behaald spelend in een 1-3-4-3 systeem. Dit enigszins risicovolle systeem werd bij vlagen perfect gespeeld, maar voor deze wedstrijd kozen we voor het beproefde 1-4-3-3 systeem. Grol beschikt over twee sterke buitenspelers en we wilden niet het risico lopen overlopen te worden door Grol. Achteraf een onjuiste keuze, zo bleek in de beginfase van de wedstrijd. Grol begon sterk aan de wedstrijd en al binnen 5 minuten keken we tegen een 0-1 achterstand aan. In de 10” wordt het zelfs 0-2, maar binnen 1 minuut na dit doelpunt weten we de 1-2 binnen te schieten. Ahmed rond een prachtige voorzet van Bink keurig af. Vanaf dat moment nemen wij het initiatief. We stappen over naar ons eigen systeem en zien direct dat dit eigenlijk het systeem had moeten zijn waar we mee hadden moeten starten. De wedstrijd was in evenwicht en we wisten zelf ook meerdere kansen te creëren. In de laatste minuten van de 1e helft raakt Mylan geblesseerd bij een verdedigende actie. Hij valt met zijn rug tegen de paal en de laatste twee minuten van de 1e helft spelen we met 10 man. Ondanks zijn pijn probeert Mylan toch nog te starten in de tweede helft, wetende dat zijn rol binnen deze groep erg belangrijk is. Vanaf de kant zagen we echter dat het niet verantwoord was om hem door te laten spelen en werd hij gewisseld. Dat Grol een sterke tegenstander was bewezen ze wel in de tweede helft. Met een zeer sterk spelende nr. 10 en op alle posities vaardige spelers, kwamen we er eigenlijk niet echt maar aan te pas. In de 55” minuut van de wedstrijd werd dan ook de 1-3 binnengewerkt door Grol en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Ondanks de teleurstelling hadden de spelers er toch vrede mee dat ze verloren van een betere tegenstander en kunnen we enorm trots zijn met behalen van de 2e plaats in een toernooi waar maar liefst 28 teams meespeelden. De spelers ontvingen een mooie medaille en enveloppe met inhoud.

De derde helft

Nadat we met de bus weer keurig waren afgezet op de Bijenkamp werd het seizoen afgesloten met een heerlijke barbecue bij de familie Endeman op het erf. Daar werden Sil en Ahmed nog even extra in het zonnetje gezet, omdat ze de meeste punten hadden behaald in de trainingen het afgelopen seizoen en daarmee speler van het seizoen werden. Er was natuurlijk ook iemand met de minste punten, maar Cas zou het niet waarderen dat ik zijn naam ga noemen, dus doe ik dat ook niet…..

Tijdens de barbecue kwam er ineens ook nog een ijswagentje aanrijden, geregeld door FC Eibergen als extraatje voor de finalisten. Echt geweldig!

Deze barbecue bracht een einde aan een veelbewogen, maar erg fijn seizoen. Tijd om afscheid te nemen van een zeer bijzondere groep spelers, ouders, opa’s en oma’s en club waar ik met veel plezier trainer ben geweest de afgelopen jaren.

Justin, Siem, Cas, Ties, Nauk, Jayden, Luuk, Mitch, Mylan, Len, Sil, Bink, Ahmed, Fabian, Ruud, Koen en FC Eibergen bedankt en wie weet, tot ziens!

Roy Wielens
Trainer/Coach FC Eibergen JO15-1