Download nu onze app in de appstore of playstore

JO12-3 pakt titel zonder puntverlies

Door alle wedstrijden te winnen heeft FC Eibergen JO12-3 vorige week de titel voor zich opgeëist. De beslissende wedstrijd tegen FC Winterswijk JO12-3 werd met liefst 12-0 gewonnen.

Belangrijk was het plezier dat de spelers het hele voetbalseizoen bleven houden. Ondanks een moeilijke najaarscompetitie nam de eenheid binnen het team toe en dat was in de voorjaarscompetitie goed te merken. Ook individueel werden ‘de boys’ steeds sterker.

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie begon spannend, vooral omdat veel kansen gemist werden. FC Eibergen was wel de bovenliggende partij en daarom eindigde het duel in een verdiende 3-1 overwinning. Daarna ging het vrij gemakkelijk met zeges van 5-0 en 8-2.

Vervolgens was er een wedstrijd vol strijdlust tegen Longa’30. Het ging gelijk op tot 2-2. De inzet van de blauwhemden werd uiteindelijk beloond met een 3-2 overwinning in de laatste minuut.

De duels daarna werden gewonnen met 16-1 en 4-1. Toen kon het eigenlijk al niet meer mis gaan, al zou de nummer twee – Longa’30 – nog een gelijk aantal punten kunnen behalen, maar het veel slechtere doelsaldo van dit team was in feite al onoverbrugbaar.

Na de monsterscore tegen Winterswijk kon de vlag dan ook in top. De officiële bekroning, inclusief huldiging en rondgang door het dorp, vond plaats na een 6-1 overwinning op Longa.

Uiteindelijk behaalde de ploeg uit 8 wedstrijden 24 punten, scoorde het zelf 57 doelpunten en werden er slechts 8 treffers geïncasseerd. Al met al prachtige cijfers!

Als kers op de feesttaart mochten de kampioenen als spelersbegeleider mee het veld op tijdens de nacompetitiewedstrijd De Graafschap – SC Cambuur (2-0 ).