Download nu onze app in de appstore of playstore

Jeugdtrainers maken kennis met VTON

OVER VTON

We willen dat iedere jeugdspeler met plezier zijn of haar potentieel bereikt. Daarom ondersteunen we clubs en trainers met een digitale voetbalmethode voor de jeugd. We combineren meer dan 50 jaar trainerservaring met bijna 20 jaar expertise op softwareontwikkeling.

50 JAAR TRAINERSERVARING

VTON staat voor Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. Samen hebben we meer dan 50 jaar ervaring met voetbaltraining en methodiek. In onze dagelijkse praktijk als trainer zagen we veel verenigingen worstelen met hun jeugdopleiding. Er is behoefte aan structuur en ondersteuning van vrijwillige trainers.

ONZE DRIJFVEER

We willen dat iedere jeugdspeler met plezier zijn of haar potentieel bereikt. Daarom zijn we in 2011 gestart met de ontwikkeling van een voetbalmethode voor de jeugd. Eerst op papier en sinds 2015 is de methode volledig digitaal beschikbaar. Inmiddels gebruiken vele duizenden trainers wekelijks de VTON Voetbalmethode.

VTON ALS METHODE VAN FC EIBERGEN

Bovenstaande bewoordingen zijn te vinden op de site van VTON. Een heldere en duidelijke uitleg wat de bedoeling van dit prachtige systeem is. Het is er voor ondersteuning van onze trainers. Tevens is het ook bedoeld als een trainingsmethode die als een rode draad door het opleidingsplan van FC Eibergen moet gaan lopen. Het systeem is opgebouwd per leeftijdsgroep en niveau. Dus de oefeningen zijn afgestemd op het niveau van de spelers en daardoor te gebruiken voor zowel de selectieteams als voor de niet selectieteams.

Dinsdag 3 oktober j.l. zijn een grote groep trainers van FC Eibergen al voorbereid op wat er komen gaat. Een heldere en duidelijke uitleg door Frank v/d Huet (oud Vitesse speler) van de VTON. Zowel theoretisch als praktisch (op het veld) heeft Frank laten zien hoe je kunt werken met het systeem. Inmiddels heeft FC Eibergen de link ontvangen waarmee we aan het werk kunnen. De foto’s geven een beeld van de praktijk oefeningen. Maykel Kuipers (Lid TC) en Cor Ordelmans (HO) zijn bezig het hele systeem in te richten.

Een en ander is mogelijk gemaakt door het INFRA bedrijf van Jan Willem Bulters, de NTP-groep.