Download nu onze app in de appstore of playstore

Instructieavond assistent-scheidsrechters

We hebben van verschillende kanten de vraag gekregen of we binnen FC Eibergen enige aandacht kunnen besteden aan de rol en taken van de grensrechter.  Hoe moet je vlaggen als assistent-scheidsrechter en wanneer moet je wel of juist niet vlaggen? Aan die vraag komen wij graag tegemoet!

Verschillende teams hebben geen vaste grensrechter. Dan is het natuurlijk handig als meer ouders kunnen vlaggen, zodat er gerouleerd kan worden. Voor deze groep ‘nieuwe grensrechters’ verzorgen we op woensdag 6 september om 19.00 uur een instructieavond.

In deze bijeenkomst die naar verwachting zo’n anderhalf uur duurt, vertellen we meer over het vlaggen en krijgen jullie voorbeelden uit de praktijk te zien.

Moet je vlaggen als er voor je ogen een overtreding wordt gemaakt die de scheidsrechter niet ziet? Waar moet je staan bij een cornerbal? En wat moet je doen als een goal is gescoord? Na deze instructie weet je alles wat je moet weten en is het daarna een kwestie van de theorie in de praktijk brengen. Vorig jaar hebben we deze instructieavond ook gegeven. Dat heeft enkele teams een mooi lijstje aan grensrechters opgeleverd.

Wil je hier bij zijn? We horen het graag!

Laat het weten aan de leider of contactpersoon van je team of geef het door aan jeugdcoördinator Majorie Nijbroek (jeugdcoordinator-JO13@fceibergen.nl / 06-21931851).