Download nu onze app in de appstore of playstore

In Memoriam: Harry Meijer

Wij ontvingen het bericht dat geheel onverwacht en plotseling op 71 jarige leeftijd is overleden, ons erelid en oud-voorzitter van onze vereniging;

 

Harry Meijer

 

Harry is van september 1991 tot september 2000 voorzitter geweest van onze voetbalvereniging. Hij is geboren en getogen in Arnhem en heeft tot aan zijn verhuizing naar Eibergen gevoetbald bij VDZ. Hij was een verdienstelijk voetballer, doch heeft zijn talenten niet kunnen etaleren op het hoogste niveau.

In 1983 verhuisde hij naar Eibergen en begon daar met een kleding- en sportzaak genaamd de Cameleon. Niet veel later gevolgd door een 2e schoenenzaak in Oosterbeek. Mede door zijn onderneming raakte hij als snel betrokken bij Sportclub Eibergen, eerst als sponsor en later ook als trainer van de A2. Daar werd de kiem gelegd voor het latere voorzitterschap.

 

Ondanks het feit dat hij veel tijd kwijt was aan het rijden van en naar Oosterbeek en aan het uitbouwen van zijn zaak, wist hij ook nog tijd vrij te maken om de A2 van Sportclub Eibergen te trainen. Wellicht was het niet de meest getalenteerde groep, toch kon hij met zijn humor en mooie verhalen deze groep zo enthousiast krijgen dat ze wekelijks allemaal kwamen trainen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig speler van A2 toch nog wist door te breken in de A1.

In 1999 werd hij voorzitter van Sportclub Eibergen en zou deze functie 9 jaar vervullen.

Er is veel tot stand gebracht onder voorzitterschap van Harry maar een aantal dingen die eruit springen, zijn de realisatie van het jeugdhonk en ook werd de Schöppe toegankelijk gemaakt voor minder validen, met de daarbij behorende sanitaire voorzieningen. Het geld voor deze verbouwingen werd met acties bijeen gebracht en de werkzaamheden werden uitgevoerd door een grote schare vrijwilligers. In het jaar 2000 nog door het tijdschrift “Sport, bestuur & management“, genomineerd voor sportbestuur van het jaar, met Kees Jansma in de redactie van dit destijds befaamde blad. Het leverde een mooie plek op bij de laatste acht, een prestatie waar men trots op mocht zijn.

Harry noemde ons sportpark steevast “het mooiste stadion“ en Sportclub Eibergen de mooiste club van de Achterhoek.

Hij was een markant bestuurder, charmant en eigenwijs, die altijd het beste voor het met “zijn voetbalclub”. Een voorzitter die veel tijd op de club aanwezig was en zodoende altijd goed geïnformeerd was. Tijdens vergaderingen en besprekingen altijd serieus met een humoristische ondertoon. Na de vergaderingen was er altijd ruimte voor gezelligheid en werd het onder het genot van een biertje niet op een uurtje meer of minder gekeken.

We herinneren ons Harry als een plezierig, betrokken en af en toe flamboyante persoonlijkheid.

Wij zijn Harry veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor Sportclub Eibergen en we zullen altijd met eerbied en veel respect aan hem terugdenken.

 

Bestuur FC Eibergen

Wilfried Schilderinck – Voorzitter