Download nu onze app in de appstore of playstore

In memoriam: Gerard te Raa

In memoriam

Na een periode van afnemende gezondheid is overleden ons gewaardeerde lid van FC Eibergen

 Gerard te Raa

Gerard is 83 jaar geworden. Hij begon met voetballen bij SSSE, één van de voorgangers van het huidige FC Eibergen. Gerard was ruim 72 jaar lid van onze vereniging.

Geen voetballer met een verfijnde techniek, maar wel iemand met een winnaarsmentaliteit die ruim 400 wedstrijden (van 1955 – 1972) heeft gespeeld in het eerste elftal van SSSE o.a. met Jan van Vuuren, Henk Amsing en Bennie Klijn Hesselink.

Een echte centrale verdediger, sterk in de duels en met een uitstekende traptechniek, zowel links als rechts. Hij was iemand die, wanneer het nodig was, de beuk erin kon gooien zonder daarbij over de schreef te gaan. Je kon beter met hem spelen dan tegen hem. Hij maakte deel uit van het SSSE-elftal van de eeuw.

Na zij actieve periode is Gerard ruim 20 jaar keeperstrainer geweest van de 1ste selectie en 2de trainer onder diverse hoofdtrainers van SSSE.  Ook is Gerard nog 3 jaar trainer geweest van Sp. Haarlo. Een meelevende trainer die zich tijdens wedstijden ook vanaf de zijlijn regelmatig liet horen. Zijn zoons Andre en Herman hebben eveneens jaren in het 1ste van SSSE gespeeld.

Na deze actieve periode heeft Gerard ruim tien jaar deel uitgemaakt van onze ‘’gouden ploeg”.

Betrokken, gevoel voor humor, nadrukkelijk aanwezig en een echte verenigingsman waarop je altijd een beroep kon doen zijn kenmerken die op Gerard van toepassing zijn. Hij was een echte doener, liefst op het veld en zeker geen man van de bestuurskamer.

Vanwege zijn afnemende gezondheid kwam hij de laatste jaren niet vaak meer op de Bijenkamp.

We verliezen in Gerard een echte clubman met een geweldige staat van dienst en zullen altijd met veel respect aan hem terugdenken.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verlies.

 

Bestuur en (ere) leden FC Eibergen

Wilfried Schilderinck
(algemeen voorzitter)

De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.