Download nu onze app in de appstore of playstore

IJver en veldoverwicht leveren FC Eibergen niets op

Auteur: Arnoud te Vaanholt

FC Eibergen ontbeert een creatieve speler die in staat is om min of meer in zijn eentje een opgetrokken muur van verdedigers te ontmantelen en zijn doelpuntjes mee te pikken. Dat bleek nog eens in de wedstrijd tegen Erix. Na doelpunten die beide min of meer letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwamen vallen groepeerde de thuisclub zich voor het eigen doel en bleek er voor de hardwerkende Eibergenaren geen doorkomen aan: 2-0.

De wedstrijd leek vrijwel een kopie van de tweede helft van het eerste duel, dat destijds een gelijkspel opleverde. De ploeg van de trainers Arno Leppink en Patrick Geesing speelde vooral na rust continu op de helft van de tegenstander, maar echt goede kansen kwamen daar nauwelijks uit voort. Als het al dreigend werd dan zat er steeds een Lievelds been tussen of was de bal een eenvoudige prooi voor de betrouwbare doelman Tim Klein Tank.

De bezoekers begonnen aanvallend aan het duel. Uit een ogenschijnlijk geheel ongevaarlijke situatie werd het in de 8e minuut echter al 1-0. Vanaf eigen helft (!) leverde verdediger Wouter ten Have een fraai zondagsschot af, dat over alles en iedereen heen vloog inclusief de debuterende jeugdige keeper Sam Pierik.

Kort daarop ontsnapte Erix toen een als voorzet bedoelde poging van Robin Klein Gunnewiek net over de kruising verdween. Een vrije trap – andermaal op grote afstand van het Eibergse doel – wist Pierik vervolgens niet onder controle te krijgen, waarna Twan Spekschoor van dichtbij simpel kon binnentikken: 2-0. Er was toen amper een kwartier gespeeld en duidelijk was al dat het een zeer moeilijke middag voor de gasten zou worden.

Vanaf dat moment tot aan het eindsignaal probeerde Eibergen met man en macht een beter resultaat uit het vuur te slepen. Jacco Roerdink zag na een goede voorzet van Thijs Rouwmaat zijn inzet op het laatste moment gestuit en een afstandsschot van diezelfde Rouwmaat werd door Klein Tank op fraaie wijze tot hoekschop geranseld. Vlak voor rust schoot Tim Oortwijn rakelings naast.

Na rust werd de druk nog meer vergroot en kwam Erix nog amper over de middellijn. Uitgezonderd één poging die maar net het doel miste kreeg de thuisclub geen echte kansen. Aan de andere kant verdedigde de ploeg voortdurend met acht man en deed dat dusdanig knap dat de Eibergenaren geen bres konden vinden.

Pogingen waren er van onder anderen Roerdink (schuiver met het linkerbeen net naast), Oortwijn (schot vanuit vrije positie een metertje over) en Ramon ter Maat (inzet van rechts van de doellijn gehaald). De ploeg had ook geen greintje geluk en het hele Eibergse kamp zakte daardoor de moed bijna in de schoenen. Door geconcentreerd te blijven verdedigen sleepten de gastheren uiteindelijk drie belangrijke punten uit het vuur.  

Dinsdag om 20.00 uur speelt Eibergen op sportpark De Bijenkamp een oefenduel. Tegenstander is derdeklasser Reünie uit Borculo.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tamo Vogel (70. Ramon ter Maat), Tom te Woerd, Tim Wonnink, Dylan Timmerman (82. Koen Dollekamp); Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Jacco Smeenk, Björn te Raa; Robin Klein Gunnewiek, Tim Oortwijn.