Download nu onze app in de appstore of playstore

Henk Pasman en Mika te Nijenhuis vrijwilligers van 2018

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van FC Eibergen in haar clubgebouw “de Eibarg” is Henk Pasman gekozen tot vrijwilliger van 2018 en heeft Mika te Nijenhuis de aanmoedigingsprijs voor de “jeugdvrijwilliger” in ontvangst mogen nemen.

Henk Pasman is al ruim 50 jaar lid van FC Eibergen en heeft vele jaren actief gevoetbald en daarvan een groot aantal jaren als speler van de 1ste selectie.

Niet alleen als voetballer maar ook als bestuurder heeft Henk zich ingezet voor onze vereniging. In de periode 2000-2006 maakte Henk, als penningmeester, deel uit van het hoofdbestuur. Ook na deze periode blijft Henk zich inzetten voor de vereniging en op dit moment is Henk nog lid van en de financiële- en de kledingcommissie. Daarnaast regelt hij bij iedere thuiswedstrijd van het 1ste de kaartverkoop. Henk is iemand die zicht al tientallen jaren met hart en ziel inzet voor de vereniging en de titel vrijwilliger van het jaar is dan ook meer dan verdiend.

Ook Mika is al vele jaren lid en ook actief op het veld, zowel voetballend ( junioren ) als keepend (senioren ). Sinds een aantal jaren is Mika ook actief in de kantine, zowel achter de bar als in de keuken.

Afgelopen seizoen gestopt met voetballen en nu assistent leider bij dames 2. Sinds enkele maanden maakt Mika deel uit van de kantinecommissie. Mika zal niet snel op de voorgrond treden, maar geeft altijd het goede voorbeeld door meteen te helpen wanneer het onverwacht druk is in de kantine en een paar extra handjes welkom zijn. Kortom iemand die het goede voorbeeld geeft als het gaat om het doen van vrijwilligerswerk voor de club. Mika heeft de aanmoedigingsprijs dan ook dik verdiend en is een voorbeeld voor andere jeugdige leden binnen onze club.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie was er de traditionele kaartcompetitie die dit jaar is gewonnen door Hendrik Jan Pelle, 2de Martin Firing en op de 3de plaats is geëindigd Gerard Oortwijn. De organisatie van dit kaarttoernooi was zoals altijd in goede handen bij Jan Schutte, Guus ten Brinke en Annie Raveling.

Voor het sportieve element werd er om 14.00 afgetrapt voor een wedstrijd van het 1ste elftal, onder aanvoering van Arno Lepping en Patrick Geesing, aangevuld met een drietal speelsters van dames 1, tegen een team samengesteld uit spelers en speelsters van de overige senioren elftallen van FC Eibergen. Dit team stond onder leiding van Berry Geurkink en Alex Woertman.

De voorzitter memoreerde nog kort even de hoogtepunten van ons mooie jubileumjaar en keek ook alvast vooruit naar 2019. Naast alle sportieve ambities, is ook het verder verduurzamen van ons sportpark een speerpunt voor de komende jaren.

Na afloop bleef het nog lang gezellig en werden er onder het genot van een hapje en een drankje allerlei goede voornemens uitgewisseld.

Bestuur FC Eibergen.