Download nu onze app in de appstore of playstore

Gouden Waterrot voor G-team FC Eibergen

Bij de jaarlijkse receptie van ECG de Waterrott’n in residentie Grand Café de Klok op zondag 13 januari was een van de hoogtepunten de uitreiking van de Gouden Waterrot. Deze ging dit jaar naar de vrijwilligers van het G-team van FC Eibergen.

Het doel van de uitreiking van deze onderscheiding is om elk jaar weer stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Het ‘gouden’ slaat op de verdiensten van de ontvanger, het materiaal waarvan de award is gemaakt is namelijk roestvrij staal.

Door de vele bezuinigingen die de laatste jaren op ons af zijn gekomen en nog zullen komen, wordt de inzet van vrijwilligers alleen maar belangrijker. Zij zijn de pilaren waar een groot deel van de samenleving op steunt. Verenigingswerk, sport en vele andere maatschappelijke en sociale activiteiten zijn ondenkbaar zonder deze vrijwilligers. Met de uitreiking van de Gouden Waterrot willen de Waterrott’n symbolisch hun waardering uitspreken aan deze groep mensen.

Het bestuur van de carnavalsvereniging is er van overtuigd ook voor dit jaar een goede bestemming voor de Gouden Waterrot, de 29ste alweer, te hebben gevonden.

De vrijwilligers van het G-team van FC Eibergen werden met de volgende woorden geprezen: “Het is een groep mensen die al vanaf juni 2016 vol energie aan de weg timmert, het is een groep die een bijdrage levert voor ontspanning en begeleiding van jonge mensen met een beperking, het is een groep die door hun inspanning en veel geduld zorgt dat veel kinderen op hun niveau toch kennis kunnen maken met de sociale aspecten van een teamsport. Het zijn vrijwilligers die zich volledig inzetten om de wekelijkse trainingen en maandelijkse toernooitjes mogelijk te maken. Bij hen staat de ‘G’ niet per se voor ‘gehandicapt’, maar voor ‘genieten’, ‘gedreven’, ‘geweldig’ en ‘gezellig’. Ze vormen het visitekaartje van de vereniging.”