• Oefenwedstrijd, zaterdag 28 januari 2023. FC Eibergen (vierde klasse B) – Borne (vierde klasse A) 7-1 (4-1). Scoreverloop: 11. 1-0 Ruud Endeman, 15. 2-0 Nauk Penterman, 27. 3-0 Mick Beusenberg, 36. 3-1, 43. 4-1 Nauk Penterman, 50. 5-1 Sverre Boonk, 62. 6-1 Sverre Boonk, 65. 7-1 Mick Beusenberg.

  Eén week voor de tijdelijke herstart van de officiële competitie - op zondag 5 februari is er een uitwedstrijd tegen BSC Unisson - liet FC Eibergen zich in een oefenduel van zijn beste zijde zien. Van mede-vierdeklasser Borne werd overtuigend gewonnen: 7-1.

  Nadat de ploeg van de tot en met vorig seizoen bij Eibergen werkzame trainers Arno Leppink en Patrick Geesing aanvankelijk nog wel het initiatief namen werd het spelbeeld vervolgens steeds eenzijdiger. Met goed combinatiespel en sterk werk bij de afrondingen kwamen de bezoekers er al snel niet meer aan te pas.

  Eerst was het rechtervleugelaanvaller Ruud Endeman die een ogenschijnlijk als voorzet bedoelde bal achter in het dak van het doel zag belanden: 1-0. Kort daarop blunderde de verdediging van Borne en maakte Nauk Penterman daar korte metten mee door de score op beheerste wijze te verdubbelen.

  Een fraaie crosspass van Guus Slaats kwam vervolgens vlak bij het doel op maat bij Mick Beusenberg terecht en hij toonde andermaal zijn trefzekerheid door te scoren. Na een dik half uur schoof een middenvelder van de gasten de bal tussen twee Eibergse verdedigers door en vanuit de draai tekende een aanvaller een tegentreffer aan: 3-1.

  Daarmee was de koek nog niet op in het eerste bedrijf. Pal voor rust werkte Penterman een hoekschop van links achter de Bornse doelman, 4-1.

  Ook in de tweede helft was het spel eenzijdig. De bezoekers probeerden het wel, maar verder dan een metertje of tien voor het strafschopgebied wisten ze niet te komen. Al vlot werd het 5-1 toen Sverre Boonk vanaf de zijkant raak prikte. Dezelfde speler rondde niet lang daarna na een snelle aanval een assist van Beusenberg af en tekende zo zijn tweede treffer aan.

  Al na 65 minuten werd het 7-1. Vanaf de rechterkant werd de midden voor het doel staande Beusenberg bediend en hij maakte andermaal geen fout. Dit doelpunt had echter geannuleerd moeten worden omdat de voorzet overduidelijk vanuit buitenspelpositie werd gegeven.

  Belangrijk was het echter allemaal al lang niet meer. Voor zover hij er al niet mee was begonnen ging trainer Jeroep Kiepman daarna volop door met het wisselen van spelers. De echte drive bij de thuisclub was verdwenen en er kwam geen verandering meer in de score.