Download nu onze app in de appstore of playstore

Goed spel resulteert in beladen 3 punten voor Dames 1

(Geschreven door Moniek Hummelink)
Terwijl we afgelopen zondag allemaal omgekleed aankwamen op de Bijenkamp, merkten we dat het toch wel redelijk fris was. Wanneer we op zoek gingen naar onze supporters, werd er weer even bevestigd dat dit helaas nog steeds niet toegelaten wordt. Een livestream was helaas nog niet mogelijk gemaakt dus moeten jullie, als trouwe supporters, mij maar geloven op basis van dit verslag. Aan jullie wat jullie er mee doen.
Na de warming-up vertelde Robbin ons wat we vandaag moesten laten zien. Renske zorgde ervoor dat elke speler getaped werd. We speelden namelijk met rouwbanden uit eerbetoon aan een trouwe supporter en tevens vader van Mandy. Na een minuut stilte wordt er afgetrapt en geven we vol gas! Winst voelt altijd goed maar is, na vorige wedstrijden met puntenverlies, ook hard nodig.
Vol trots kan ik jullie vertellen dat er me toch een portie goed voetbal neergezet werd door ‘mijn’ voetbalteam! Op de trainingen laten we zien hoe te moeten ‘tikken’, maar dit werd ook zondag op het veld waargemaakt. Er werden mooie combinaties gemaakt alleen wisten we de kansen in eerste instantie nog niet te benutten. Roerdink, ofterwel Joske, had hier genoeg van en zag haar kans en scoorde de 1-0. Nee, ze stond dit keer niet achterin, ze maakte geen eigen goal maar Roerdink stond in de voorhoede. Helaas werden de rest van de kansen niet benut en gingen we met een 1-0 tussenstand de rust in.
Wanneer de trainer na 1 helft in de rust zegt dat we echt goed gespeeld hebben, vooral de eerste helft, dan weet je dat ook hij overrompeld is door het goede spel. Net als ik, als keepster kun je alles goed overzien en ik kan niks anders zeggen dan dat ik het hierover volledig eens was met Robbin. In de rust werd er voor de innerlijke mens gezorgd want Te Hoonto had voor iedereen een glaasje ranja gemaakt en ook lagen er wat bananen op ons te wachten. Na de nodige vitamientjes en suikers konden we door.
Terwijl mijn teamgenoten elkaar goed konden vinden qua passes, maakte ik een vergissing. Ik speelde een tegenstandster in de voeten en zij liet deze kans niet onbenut en scoorde in minuut 55 de 1-1. Balen dat ik deed maar ik had het volle vertrouwen dat wij vandaag voor de 3 punten gingen. Dit gevoel werd bevestigd door een doelpunt van Joy in de 70ste minuut, een goal van Maud in minuut 75 en ook Cindy wist het net te vinden met een goal in de 90ste minuut.
Dit resulteerde in belangrijke maar ook beladen 3 punten voor de dames van FC Eibergen. We hopen volgende week nog te mogen voetballen want op zaterdag spelen we thuis om 17:00 een bekerwedstrijd tegen DTS VR2. Ik wil jullie graag allemaal uitnodigen te komen maar jullie raden het al… dit mag niet. Hopelijk zijn jullie volgende week net zo nieuwsgierig als altijd en lezen jullie ons verslag weer trouw!
~
Quote van de week van Joske Roerdink:
“Het enige positieve in deze tijd is dat de herfstbok weer op de tap zit.”