Download nu onze app in de appstore of playstore

Gezellige en druk bezochte seizoensafsluiting

De jaarlijkse seizoensafsluiting was mede door het mooie weer een goed verlopen en gezellig evenement. Als vele jaren organiseert FC Eibergen in het derde weekend van juni een seizoensafsluiting waarbij sport, spel en gezelligheid de boventoon voeren.
De vrijdagavond en zaterdagmorgen is gereserveerd voor de jongste jeugd tot en met JO/MO13. Eén van de vaste onderdelen en een hoogtepunt voor de ca. 140 kinderen is het tentenkamp en overnachting op de Bijenkamp. Op vrijdagavond was er een spellencircuit voor iedereen en daarna voor de jongsten een filmavond in de tent en voor de iets ouderen een kinderdisco in de kantine. Voor de meiden in MO15 was er een “Girls Only “ event met een High Tea en aansluitend spelopdrachten in een escapebos.

Tevens was er de finale van de penaltybokaal. Na een spannende finale mochten Wout Forkink ( JO/MO-10/11) en Niek Harbers ( JO/MO-12/13 zich winnaar noemen van respectievelijk de Jan Lenderinkbokaal en de Reint Heidemanbokaal.
Na het gezamenlijk ontbijt was er nog een onderling voetbaltoernooi waarbij, ondanks de vermoeidheid vanwege slaaptekort, nog volop werd gestreden om de ereplaatsen. Om ca. 12.00uur, na het nuttigen van lekkere gebakken poffertjes, werden de kinderen moe maar voldaan weer opgehaald door ouders/verzorgers.

Om 14.00uur werden de JO/MO17 en 15 uitgedaagd tijdens een spellencircuit met bubbelvoetbal, paintball boogschieten, boerengolf en op de stropdas schieten. Ca. 60 jongens en meisjes namen deel aan deze activiteiten waarbij de olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen, de boventoon voerde. De spelmiddag werd afgesloten met patat/snacks en fris.

Vanaf ca. 16.00uur was er voor de senioren gelegenheid om deel te nemen aan levend tafelvoetbal, bubbelvoetbal en paintball boogschieten. Na een aarzelend begin werd er met name door de jongere garde volop gestreden op de diverse onderdelen waarbij het plezier voorop stond en waarbij met name het bubbelvoetbal veel hilarische momenten kende. Om ca. 17.15 uur was het, mede door de warmte, tijd voor een drankje.

Aansluitend tijdens het officiële gedeelte op het volle en gezellige terras was er uiteraard aandacht voor alle kampioenen van afgelopen seizoen. Vrouwen1, JO19-2, MO17, MO15, JO12-1, JO12-3, 35+1, 35+4 en 35+5. Namens het bestuur alle teams gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.
Ook waren er bloemen en een dinercheque voor Ference Asschert, Anke Somsen en Han Aarnink. Als bestuur danken we hen voor hun inzet gedurende een groot aantal jaren. Ook waren er bloemen voor Marion Roerdink die zich tientallen jaren als vrijwilliger heeft ingezet voor met name de kantine. Een verhuizing en tijd voor andere dingen zijn de redenen om te kiezen voor een andere invulling van de vrije tijd.
Speciale aandacht ging uit naar de ernstig zieke Leo Kolkman en zijn gezin. Leo is als vrijwilliger altijd bereid om zich in te zetten voor de vereniging, daar waar hulp nodig is. Tevens is Leo al een groot aantal jaren actief als clubscheidsrechter.

Tot slot werd door de trainers Robbin Klein Bruinink en Arno Lepppink de namen bekend gemaakt van de speelster en speler van het jaar. Speelster van het jaar is geworden Jet te Ra en speler van het jaar is geworden Tom te Woerd. Namens bestuur beiden gefeliciteerd met deze eervolle verkiezing.
Tevens werd door extra inzet van onze horecamedewerkers, Ina te Ronde, Maebel Floors, Mariska Tuinte, Rachelle Krabben en Suzan de Jong, onze kantine onderscheiden met de bronzen award voor “ fitte kantine”. Ronny Vogt, voorzitter van de horecacommissie mocht de award in ontvangst nemen en bedankte bovengenoemde horecamedewerkers en gaf aan dat dit nog maar het begin was en dat het uiteindelijke doel is om te streven naar de gouden award.

Na afloop van het officiële gedeelte werd er onder het genot van een hapje en drankje nog enige tijd gezellig nagepraat op het volle en gezellige terras.
Namens bestuur danken wij alle vrijwilligers die zich ook dit jaar weer ingezet hebben voor FC Eibergen. Zonder inzet van jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

De foto’s van de verenigingsdag zijn hier terug te vinden: https://www.fceibergen.nl/album-verenigingsdag-2019/ 

Geniet van een mooie zomer, een fijne vakantie en we zien en spreken elkaar weer bij aanvang van het nieuwe seizoen.

Bestuur FC Eibergen