Download nu onze app in de appstore of playstore

GEROUTINEERD OLDENZAAL TE STERK VOOR FC EIBERGEN

Het tweede bekerduel van FC Eibergen leverde een verdiende zege voor thuisclub Oldenzaal op, al was de 4-1 eindstand qua spelverhoudingen te veel van het goede.

De gastheren lieten de ploeg van Arno Leppink aanvankelijk het spel maken en waren intussen keer op keer levensgevaarlijk met counters. Het ervaren team combineerde bij vlagen met een gezonde manier van agressief en snel voetbal vooral voorin veel gemakkelijker dan de Eibergenaren, waarbij de opbouw vaak erg stroef verliep.

Aan de 1-0 ging overigens een duidelijke overtreding vooraf, die de verder goed leidende jonge arbiter over het hoofd zag. Eibergen richtte zich daarna redelijk op en stond na een grote verdedigingsfout van de thuisclub door Guus Slaats vrij snel weer op gelijke hoogte. Ook daarna trok Oldenzaal zich steeds massaal terug en bleek dat de bezoekers over te weinig klasse beschikten om de stugge verdediging te ontrafelen.

De mooiste aanval voor rust kwam na een perfecte assist van Bas ten Hagen. Vanaf de rand van het strafschopgebied kogelde Jacco Roerdink de bal recht tegen de paal. Vlak voor rust werd het na een hoekschop vanuit een vrij onoverzichtelijke situatie 2-1.

In de 57e minuut was het duel eigenlijk al beslist. Hoewel er geen opzet in het spel was kwam de bal licht tegen de arm van een Eibergenaar en kon de arbiter weinig anders doen dan een strafschop geven. De foutloos keepende Davey Stokkers was kansloos op de inzet: 3-1.

Geleidelijk kwamen de bezoekers daarna weer meer opzetten. Van dichtbij kopte invaller Ramon ter Maat tegen de lat en miste Roerdink een ‘honderd procent kans’. Dat het pal voor tijd bij een uitval zelfs nog 4-1 werd was louter voor de statistieken.

Scoreverloop: 15. 1-0, 21. Guus Slaats 1-1, 45+1: 2-1, 57. 3-1 (pen.), 90+1: 4-1