Download nu onze app in de appstore of playstore

G-voetbal in de spotlight

Zondag 10 november was het G-team team van de week tijdens de wedstrijd FC Eibergen – Victoria ’28. Omdat dit samen viel met de landelijke campagne van de KNVB ‘G-voetbal in de spotlight’ werd er een extra bijzonder tintje aan gegeven. Het G-voetbal van FC Eibergen was hiermee één van de 20 verenigingen in Nederland die aan deze campagne meedeed.

De kinderen van het G-team mochten met een speciaal daarvoor gemaakte banner door de KNVB met FC Eibergen en Victoria ’28 op de foto. De KNVB gaat van alle toegezonden foto’s van de plaatselijke line-ups een compilatie maken. Als dank voor de medewerking aan deze campagne kregen we van de KNVB 25 kaarten om de wedstrijd live te mogen aanschouwen.

Door deze landelijke campagne werd er door de KNVB ook een mogelijkheid gegeven om een aantal G-voetballers mee te laten doen aan de line-up tijdens de wedstrijd van de Oranje leeuwinnen tegen Slovenië van afgelopen dinsdag. En hoe leuk dat het nieuwste lid van het G-team van FC Eibergen, Jikke ten Have hiervoor ook werd uitgekozen!

Een bus voor het vervoer werd al snel geregeld. FC Eibergen deed een duit in het zakje maar ook Echte Bakker en Keurslager Boenders, Wormgoor en Winkelhorst zagen dit initiatief wel zitten en waren bereid de bus te sponsoren. Sponsoren bedankt hiervoor!!

Met 25 mensen, waaronder spelers, ouders en begeleiders van het G-team gingen we afgelopen dinsdag op pad om Jikke aan te moedigen tijdens haar line-up en hebben we aansluitend genoten van een mooie wedstrijd en de 4-1 overwinning!

Jikke en ook haar gezin hebben genoten van een prachtige dag in GelreDome waar een aantal verassingen te wachten stonden waaronder een ontmoeting met een aantal speelsters van het Nederlands damesteam.  En om iets voor 20.00 uur stonden daar een heel aantal kinderen vanuit diverse G-teams te stralen aan de hand van de Nederlandse en Sloveense dames waaronder Jikke. Jikke mocht na afloop haar Nederlandse tenue meenemen naar huis en heeft ’s nachts heerlijk in haar tenue geslapen…..