• Competitie, vierde klasse B, zondag 20 november 2022. FC Eibergen – Sp Rekken 1-1 (0-0). Scoreverloop: 62. 1-0 Jasper Roerdink, 85. 1-1 Waldo Rhebergen. 

  In de derby tegen Sportclub Rekken lange tijd de bovenliggende partij met soms prima aanvalsspel en aan het einde van de rit toch maar weer één schamel puntje: het zit FC Eibergen de laatste weken niet mee. 

  Vanaf het begin scoorde de thuisclub in offensief opzicht een dikke voldoende. Het eerste kansje ontstond na een kwartier spelen. Uitblinker Mick Beusenberg zag zijn indraaiende bal bij de tweede paal net niet ingetikt worden. 

  Na bijna twintig minuten kregen de gasten hun eerste mogelijkheid. Een inzet van Timo Buunk na een hoekschop ging rakelings voorlangs. 

  De thuisclub pakte de draad direct weer op. Een fraai opgezette aanval had als eindstation Martijn ten Elshof. Hij lepelde de bal net over het Rekkense doel. Kort daarop redde doelman Ramon Nijbroek van de bezoekers na een te zacht schot van Beusenberg. 

  Dezelfde speler had de Eibergenaren na een snelle aanval in de 49e minuut al redelijk in een zetel kunnen brengen, maar via een verdediger leverde de royale kans geen treffer op. 

  Dat gebeurde ook niet toen Sverre Boonk na een perfect uitgevoerde counter de midden voor het doel staande Guus Slaats bereikte. Zijn boogballetje ging over de deklat. 

  Met veel inzet werd Rekken steeds meer in de verdediging gedrukt en het al langere tijd in de lucht hangende doelpunt kwam er ook. Een fraaie aanval belandde ter hoogte van de strafschopstip bij Jasper Roerdink en hij schoof de bal in de hoek van het doel: 1-0. 

  De Eibergenaren bleven nog even drukken. Zo zag kort daarop Björn te Raa zijn poging een metertje langs de goal verdwijnen en verhinderde een Rekkense voet dat Beusenberg scoorde. 

  Met nog zo’n twintig minuten op de klok kropen de bezoekers meer en meer uit hun schulp. Een mogelijkheid van Buunk werd via een Eibergs been tot corner verwerkt. Kort daarop kopte spits Merijn Roos na een vrije trap voorlangs. 

  Illustratief voor hoe het de ploeg van trainer Jeroen Kiepman de laatste weken verloopt was de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam. Aanvoerder Waldo Rhebergen nam een hoekschop en zonder dat iemand de bal raakte krulde de bal bij de tweede paal in het doel. Al had het er de nodige schijn van dat de prima keepende Raoul Huurneman daarbij aan zijn shirt naar beneden werd getrokken. 

  In de slotfase van deze aantrekkelijke en sportieve wedstrijd – de goed leidende arbiter Van der Veen hoefde geen enkele keer naar zijn borstzakje te grijpen – kwamen de gastheren nog goed weg toen invaller Thies Diepenmaat het Eibergse doel onder vuur nam. Goalie Huurneman bleef daarbij andermaal foutloos. 

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Bas ten Hagen (71. Mart Temmink), Jasper Roerdink, Jacco Roerdink, Tim Wonnink; Martijn ten Elshof (71. Stijn Kruisselbrink), Nauk Penterman, Björn te Raa; Sverre Boonk, Guus Slaats (89. Ruud Endeman), Mick Beusenberg (87. Dylen Tijdhof).