Download nu onze app in de appstore of playstore

FCE Vrouwen 1 lopen ticket bekerfinale mis

Auteur: Arnoud te Vaanholt

 

Na een lange reeks van ruime overwinningen hebben de vrouwen van FC Eibergen het bekeravontuur geen vervolg kunnen geven. Voor eigen publiek moest de ploeg van trainer Robbin Klein Bruinink in de halve finale zijn meerdere erkennen in Fortissimo: 1-2.

Het had zo mooi kunnen zijn: de ‘dubbel’ winnen. De Eibergsen staan in de reguliere competitie onbedreigd bovenaan en op papier lagen er in de bekerstrijd zeker kansen tegen de zaterdagvierdeklasser uit Ede. In een wedstrijd die redelijk gelijk opging sprongen de bezoekers echter efficiënter met de doelmogelijkheden om.

Voor rust had de thuisclub het niet alleen lastig met de onbekende opponent, maar ook met zichzelf. De ploeg maakte een timide indruk en verscheen slechts zelden voor het doel van Fortissimo. Ook de gasten kregen nauwelijks uitgespeelde kansen. De Eibergse backs Manon Hengeveld en Heleen Blaauw hadden intussen wel hun handen vol aan de snelle en behendige vleugelspitsen.

In de 17e minuut was er de eerste echte poging van Fortissimo. Een gevaarlijke voorzet kon daarbij nog net voor de doellijn worden weggehaald. Twee minuten later was Veerle Lindner dicht bij een treffer, maar de bal belandde op de vuisten van keeper Kyra Arnoldussen.

Hierna waren de bezoekers wat dreigender en lag het doel van Eibergen een aantal keren onder vuur. De schoten misten veelal de juiste richting. De gastvrouwen leken te scoren toen Lindner vanaf links een perfecte voorzet gaf. De inkomende Mandy Telman kwam echter net een stap te kort. Vlak voor rust overkwam Cindy ten Elshof min of meer hetzelfde na een assist van de andere kant van Julia van der Heijde.

Na de wisseling van speelhelften leken de Eibergsen alle schroom van zich af te schudden. Eerst stuitte de op links doorgebroken Lindner op Arnoldussen en even later zag Van der Heijde haar gerichte schot door de doelvrouw nog net op knappe wijze weg geranseld, waarna Lindner de rebound hoog over schoot. Kort daarop vond dezelfde speelster opnieuw de uitblinkende Arnoldussen op haar pad.

Op dat moment geheel tegen de verhouding in werd het 0-1 in de 61e minuut. Aan de linkerkant schoot aanvaller Christien Lieftink net buiten het strafschopgebied onverwacht op doel, waarna de bal onder het lichaam van keeper Moniek Hummelink door tegen de touwen verdween.

Lang kon Fortissimo niet van die voorsprong genieten. Want drie minuten later haalde Lindner haar gram door een voorzet van rechts op fraaie wijze met haar hoofd langs de binnenkant van de paal te koppen: 1-1.  Eibergen wist daarna niet door te drukken en dat kwam de ploeg duur te staan.

Want een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was er een goede aanval van de gasten. De door alles en iedereen gemiste voorzet van de linkerflank werd daarbij bij de tweede paal onhoudbaar ingeschoten door Pamela Zeggelaar. Kort daarop leek het zelfs 1-3 te worden, maar een schot van dichtbij knalde in het gezicht van Hummelink. Zij raakte daarbij geblesseerd, maar kon het duel toch voortzetten.

Bij Eibergen was het geloof inmiddels verdwenen. Hoewel de goed fluitende arbiter Rouwenhorst door de vele blessurebehandelingen liefst acht minuten extra tijd bijtrok kwam de overwinning voor Fortissimo niet meer in gevaar.

Opstelling FC Eibergen: Moniek Hummelink; Heleen Blaauw, Djara Tshisanda, Carola ten Elshof, Manon Hengeveld (62. Mayra Asschert); Cindy ten Elshof, Mandy Telman (56. Gwen Pierik), Maud Pierik (73. Mandy Telman); Veerle Lindner, Jet te Raa, Julia van der Heijde.