• Dat amateursport zijn charmes kan hebben bleek afgelopen zondag in Rekken waar FC Eibergen zijn competitieduel tegen de plaatselijke Sportclub afwerkte. Twee teams die met dezelfde als eerbetoon bedoelde shirts het veld opkwamen, een spannende pot voetbal die alle kanten op kon en waarbij ook nog eens vier doelpunten waren te zien en een derde helft die een waar festijn werd. 

  Dat was toen, nu gaan we direct over tot de orde van de dag. Zondag heten wij Reünie van harte welkom op ons sportpark. Ook dan zijn de belangen voor beide partijen weer groot. Maar dat is al wekenlang het geval en daarom willen we het er eigenlijk niet al te veel over hebben. 

  Om het tot de thuisclub beperkt te houden: FC Eibergen zal op jacht gaan naar de drie punten. In de bezoekers uit Borculo treffen we een ploeg die juist op tijd de vorm te pakken lijkt te hebben gekregen. De laatste drie duels werden gewonnen en de manschappen van trainer Bert van Losser zijn de Eibergenaren daardoor gepasseerd op de ranglijst. 

  Het is nog maar ruim twee maanden geleden toen de thuisclub van zondag het uitduel tegen de roodwitten wist te winnen: 0-1. Ook in voorgaande seizoenen kon Eibergen over het algemeen goed uit de voeten tegen de opponent van komend weekeinde. Maar u kent het bekende riedeltje: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

  Hoewel we de focus op het duel over drie dagen dienen te houden toch even een prettige mededeling tussendoor, die u waarschijnlijk allang ter ore is gekomen. Onze oud-speler Jacco Smeenk wordt volgend seizoen assistent-trainer van de nieuwe oefenmeester Jeroen Kiepman! Een prettige wetenschap dat dit al is geregeld en dan ook nog eens iemand die alle ins en outs van dit team kent en goed ligt binnen de groep. 

  Dat is echter allemaal van latere zorg en voor het duel tegen Reünie totaal irrelevant. Waar de bezoekers dat juist wel deden hebben de gastheren van zondag de laatste drie wedstrijden niet in winst kunnen omzetten. Dus wat ons betreft mag dat wel eens weer een keer gebeuren. 

  Belangrijkste is dat we als team het prettige  gevoel – dat al langere tijd toch enigszins lijkt te ontbreken – terugkrijgen. Nacompetitie kan wellicht leuk zijn, maar probeer eerst maar eens weer aan lekker voetballen toe te komen. Spelplezier vormt meestal de basis voor een goede prestatie. Wat ons dat allemaal aan het einde van de rit wel of niet oplevert zien we dan wel weer.