Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen Vrouwen 1 zet zegereeks voort

(Geschreven door Cindy ten Elshof)

Vandaag stond er weer een topwedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Avanti, die nog maar één wedstrijd verloren had. De dames van FC Eibergen waren vastbesloten om hier verandering in te gaan brengen. Helaas moest dit deze keer zonder Maud, aangezien zij aan de vorige wedstrijd een hersenschudding heeft overgehouden. Gelukkig konden we vandaag wel beschikken over onze geweldige pupil van de week, Maren in den Nieuwenkamp en Carmen, Elin en Joy van meiden onder 19.

Op de Bijenkamp aangekomen merkten de dames dat het niet alleen verschrikkelijk koud was, maar dat ook het veld nog redelijk bevroren was. De scheidsrechter zag hier geen probleem in en dacht dat dit wel goed kwam. Dit had hij goed ingeschat en na de warming-up lag het veld er prachtig bij.

Eibergen begon super goed aan de wedstrijd en Maren, de pupil van de week, scoorde binnen 20 seconden. Helaas telde dit doelpunt niet mee in de score, maar de toon was gezet en Avanti wist wat ze konden verwachten. Eibergen kon het goede voorbeeld van Maren niet volgen en begon slordig en onrustig aan de wedstrijd. Verdedigend stond het gelukkig erg goed en dit zorgde ervoor dat er na 15 minuten gelukkig nog 0-0 op het scorebord stond. Dit was ook het moment dat Eibergen meer grip op de wedstrijd kreeg en Renske na 19 minuten de 1-0 binnen schoot. Al snel kwam daar de 2-0 bij van Renske. Eibergen kwam steeds beter in de wedstrijd en maakte geweldige combinaties. Langzaam begon het weer te lijken op het niveau van vorig seizoen. Na wat gerommel voor de goal van Avanti kwam de bal opeens voor de voeten van Gwen. Gwen bedacht zich geen moment en schoot de bal geweldig met haar linker langs de keeper. Vlak voor rust werd het nog mooier en scoorde Renske haar derde en zo ging Eibergen met 4-0 de rust in.

Na de rust kreeg Eibergen genoeg kansen op de 5-0, maar na een paar foutjes achterin scoorde Avanti de 4-1. Gelukkig was dit ook de eindstand en staat Eibergen door een gelijkspel en verlies van de andere koplopers in ieder geval een weekje bovenaan in de competitie.

~

Quote van de week door onze filosoof Joske Roerdink:
“Liefde is als een snelweg, soms is het twee-baans en soms drie-baans.”