Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen Vrouwen 1 voor tweede keer in bestaan kampioen

Voor de tweede keer in het bestaan van het vrouwenvoetbal van FC Eibergen (en zijn fusiepartners) is Vrouwen 1 kampioen geworden. In de uitwedstrijd tegen de nummer 2, Lochuizen, ging dit aanvankelijk niet van een leien dakje. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk echter 1-5.

Met liefst drie seniorenteams, vier meisjesteams en zes gemengde teams (jongens/meisjes) bloeit het vrouwenvoetbal bij FC Eibergen als nooit te voren. Dat er een keer een kampioenschap van het eerste vrouwenteam zat aan te komen was dan ook niet alleen een lang gekoesterde wens, maar lag ook min of meer in de lijn der logica.

De ploeg van trainer Robbin Klein Bruinink maakt zijn ambities dit seizoen meer dan waar. Van de tot nu toe 19 gespeelde wedstrijden werden er liefst 18 gewonnen en eentje gelijkgespeeld. Nederlagen vielen er niet te noteren.

Bovendien liegt het doelsaldo er niet om. Met nog drie duels voor de boeg scoorde het team maar liefst al 106 (!) keer en kreeg het slechts elf treffers om de oren. Ter vergelijking: de nummer twee Lochuizen trof 58 keer doel en moest 25 keer ‘vissen’.

Ook werd voor het eerst in de historie de halve finale van de KNVB-beker gehaald. Zonder de druk te hoog te willen opvoeren: het nog jonge en zich nog steeds verder ontwikkelende team lijkt volgend seizoen probleemloos in de derde klasse mee te moeten kunnen draaien.

Tegen Lochuizen startte Eibergen enigszins nerveus. De gasten probeerden wel druk te zetten, maar de thuisclub bleek aanvankelijk sterker in de duels. Rots in de branding achterin was Djara Tshisanda, die meerdere aanvallen onschadelijk wist te maken. Na een half uur scoorde Lochuizen 1-0 en dat bleek voor rust de enige treffer te zijn.

Tijdens de theepauze maande trainer Robbin Klein Bruinink zijn speelsters om vooral rustig te blijven en te doen wat het hele seizoen in feite al gedaan was: met goed combinatiespel de verdediging van de tegenstander te ontrafelen. Die woorden misten hun uitwerking niet.

Want in het tweede bedrijf waren het de bezoekers die de trom sloegen. De gastvrouwen liepen vanaf dat moment vrijwel voortdurend letterlijk achter hun tegenstander aan. Al snel scoorde Cindy ten Elshof de gelijkmaker en viel er al een last van de schouders van Eibergen. Voor een juweel van een doelpunt zorgde in de 57e minuut aanvoerder Carola ten Elshof door van veertig meter afstand raak te schieten.

In het laatste kwartier ging de aanstaande kampioen door met scoren. Eerst was het invaller Mirjam Lodewijk die bijna vanaf de achterlijn en daardoor vanuit een vrijwel onmogelijke hoek raak prikte in het dak van het doel: 1-3. Een volgende pegel van Carola ten Elshof bleek vervolgens ook te veel van het goede voor de doelvrouwe van Lochuizen. De 1-5 en tevens het slotakkoord was andermaal weggelegd voor Cindy ten Elshof.

Hiermee leverde een duel na een moeilijk begin uiteindelijk toch een vrij eenvoudige en dik verdiende zege op en, belangrijker, het kampioenschap.

Vervolgens had in clubgebouw De Eibarg een drukbezochte receptie plaats. Daarbij waren er toespraken van clubvoorzitter Wilfried Schilderinck, drie speelsters van FC Eibergen Vrouwen 2, Carola ten Elshof en trainer Robbin Klein Gunnewiek. Tevens kreeg het team diverse cadeaus overhandigd.

Opstelling FC Eibergen: Moniek Hummelink; Mayra Asschert (50. Gwen Pierik), Djara Thisanda, Carola ten Elshof, Heleen Blaauw; Maud Pierik, Cindy ten Elshof, Renske te Hoonte (60. Mirjam Lodewijk), Mandy Telman (74. Emma ten Have), Veerle Lindner (65. Julia van der Heijde); Jet te Raa.