Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN VERLIEST VAN ZICHZELF

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Drie grove individuele fouten vormden de basis van de 4-2 nederlaag die FC Eibergen in en tegen Diepenheim opliep. Dat in een wedstrijd die juist gewonnen moest worden.

Hoewel spits Daan Gerritsen van Diepenheim een voortdurende plaag bleek voor de Eibergse defensie waren de krachtsverschillen tussen beide teams niet bijster groot. Des teleurstellender was het daarom dat de bezoekers het duel andermaal aan de verkeerde kant van de score beëindigden.

Eibergen begon aanvallend, maar kreeg in de 13e minuut al het deksel op de neus. Bij een verdedigende actie schoof aanvaller Guus Slaats de bal recht voor de voeten van Gerritsen die vervolgens geen enkele moeite had om de score te openen: 1-0.

De gasten herstelden zich snel. Diezelfde Slaats vond zeven minuten de achterlijn, vanwaar hij de bal keurig terug legde op Tim Wonnink die met een droge knal de gelijkmaker op het scorebord zette. Nog in dezelfde minuut schoot Björn te Raa rakelings naast.

Nadat Slaats nog een poging van rechts door doelman Nick van Munster zag verijdeld, viel onverwacht de volgende treffer toch weer aan de andere kant. Doelman Davey Stokkers stond bij een lange voorzet van rechts aan de grond genageld, waarna Gerritsen een kopduel won en de bal in de achterste hoek van het doel deponeerde en voor 2-1 zorgde.

Kort daarop zag de spits van de thuisclub een inzet nog net voor de doellijn weggehaald. Keeper Stokkers onderscheidde zich vlak voor rust toen hij een draaiende en als voorzet bedoelde boogbal nog net over de lat wist te tikken.

Zes minuten na de hervatting tekende Diepenheim 3-1 aan. Van rechts produceerde andermaal Gerritsen een perfecte voorzet die op tien meter afstand van het doel hard door Jelte Zwiers tegen de touwen werd gewerkt. In de 58e minuut zagen de toeschouwers de aansluitingstreffer. Een hoekschop van Te Raa werd door Roerdink perfect met het hoofd geraakt: 3-2.

Op dat moment waren er nog zo’n 35 minuten te spelen en leek er nog van alles mogelijk. Het kwam er niet van. De Eibergenaren probeerden het wel, maar behalve enkele schoten van Wonnink kwamen de gastheren amper in gevaar.

Het doek viel toen Stokkers een terugspeelbal eenvoudig leek te kunnen uittrappen. Hij wachtte daarbij te lang en schoot pardoes tegen de benen van de toegesnelde Gerritsen: 4-2. In de slotfase drongen de bezoekers nog wel min of meer aan, maar het geloof was verdwenen. Aan de andere kant wist Stokkers met twee goede reddingen een nog hogere score te voorkomen.

Conclusie mag zijn dat als Eibergen niet vroegtijdig in grote problemen wil komen er heel snel uit een ander vaatje getapt dient te worden.

Scoreverloop: 13. 1-0 Daan Gerritsen, 20. 1-1 Tim Wonnink, 35. 2-1 Daan Gerritsen, 51. 3-1 Jelte Zwiers, 58. 3-2 Jacco Roerdink, 85. 4-2 Daan Gerritsen.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Daan Damveld, Daan Voortman, Jacco Roerdink, Tao Zhu (78. Tom te Woerd); Tim Wonnink, Jacco Smeenk, Ramon ter Maat; Thijs Rouwmaat (65. Koen Dollekamp), Björn te Raa, Guus Slaats (58. Bas ten Hagen).