• Competitie vierde klasse B oost, zondag 21 december 2024. FC Eibergen - Rood Zwart 1-2 (1-1). Scoreverloop: 17. 1-0 Nauk Penterman, 19. 1-1 Tom Raanhuis, 84. 1-2 Tom Raanhuis.

  De koploper die thuis verliest van de hekkensluiter en daarmee zelfs zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. FC Eibergen tegen Rood Zwart eindigde in 1-2. Wellicht had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven, maar veel op de onverwachte overwinning van de bezoekers viel er niet af te dingen. Het spel van de Eibergenaren was onder de maat.

  Je kunt het grootste deel van de wedstrijd het initiatief hebben, maar als je daar amper iets mee doet dan koop je er niets voor. Dat was het beeld bij Eibergen tegen de bezoekers uit Delden. De gasten verdedigden stug, voor doelman Stef Linderman waren alle hoge ballen een gemakkelijke prooi en de counters van Rood Zwart waren levensgevaarlijk en bleken uiteindelijk drie punten waard.

  Vanaf de aftrap was aan niets te zien dat het hier om een duel tussen de nummer 1 van de ranglijst ging en de nummer 14. Rood Zwart kreeg al snel enkele goede mogelijkheden. Op een schot van Tom Raanhuis bracht keeper Raoul Huurneman redding. Uit de daaruit voortvloeiende hoekschop schoot Daan Exterkate over.

  Al snel probeerden de gastheren iets terug te doen. Bjorn te Raa nam een vrije trap vanaf de rechterkant, die door Ramon ter Maat pal voor het doel ineens op de slof werd genomen. De bal vloog rakelings over de deklat. Kort daarop waren er nog mogelijkheden voor Te Raa en andermaal Ter Maat, die nu met zijn hoofd te hoog mikte.

  Na ruim een kwartier werd het 1-0 en dat gebeurde na een vloeiende aanval. Vanaf het middenveld gaf Dave Visser een strakke pass op Mick Beusenberg. Zijn voorzet werd door Nauk Penterman fraai ingekopt.

  Twee minuten later stond het al gelijk. Eibergen leek verdedigend niet bij de les en daardoor kon Raanhuis ineens geheel vrij opduiken voor de kansloze Huurneman: 1-1.

  Ook daarna was de thuisclub meer in balbezit, maar kregen beide partijen mogelijkheden. Namens Rood Zwart schoot Jelte Linderman net over, namens de thuisclub konden Penterman en Sverre Boonk niet bij de bal na een scherpe voorzet bij de tweede paal. Daarna waren er nog kansen voor Te Raa en aan de andere kant voor opnieuw Raanhuis.

  De grootste mogelijkheid kreeg Exterkate. Zijn goed gemikte kopbal na een hoekschop van Tim van het Bolscher leverde een fraaie redding van Huurneman op. Pal voor rust kreeg Beusenberg alle ruimte op de linkervleugel. Hij had het vizier deze middag echter niet op scherp staan en schoot hoog over.

  Direct na rust had Boonk de Eibergenaren aan de leiding kunnen brengen. In plaats van door te lopen schoot hij te snel en verdween de bal over het doel.

  Het niveau werd er daarna niet beter op. De lijstaanvoerder deed er alles aan om opnieuw de leiding te pakken, maar de verdediging van de bezoekers stond als een huis. In de 54e minuut speelde Raanhuis zich prachtig vrij, maar was er andermaal een redding van Huurneman.

  Vervolgens vlogen een schot en aansluitend een kopbal van Beusenberg over het vijandelijke doel. Een goede voorzet van Boonk werd door Penterman verkeerd geraakt en leverde ook niets op. Een lange bal van de linkerflank van Rood Zwart-er Mitchel Baake zeilde pal langs de tweede paal van Eibergen.

  De beslissing viel in de 84e minuut. In een fase waarin Eibergen weer drukte volgde er opeens een uitval van de gasten. Raanhuis liet opnieuw zijn kwaliteiten zien en met twee verdedigers voor zich wist hij de bal toch onder het lichaam van de te vroeg uitgelopen Huurneman door te schuiven, 1-2.

  In blessuretijd was er nog een halve omhaal van Beusenberg die door de flinke tegenwind op miraculeuze wijze via de paal weer het veld in stuiterde. Daarbij bleef het.

  Conclusie mag zijn dat Rood Zwart zeker niet onverdiend drie zeer belangrijke punten pakte en er voor Eibergen-trainer Jeroen Kiepman en zijn manschappen nog genoeg werk aan de winkel is.

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Dave Visser (66. Bas ten Hagen), Wessel Boerhof, Ramon ter Maat, Tim Wonnink (89. Jayden ten Hoopen), Luuk Berendsen, Jasper Roerdink, Bjorn te Raa (66. Martijn ten Elshof); Sverre Boonk (66. Ruud Endeman), Nauk Penterman, Mick Beusenberg.