• Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen ondertekenden wij de samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie.

    De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

    Voor dit seizoen betekent dit concreet dat er al een aantal webinars zijn gevolgd en clinics zijn bezocht. Alle jeugdtrainers hebben de mogelijkheid om hier aan deel te nemen. Een aantal van onze jeugdspelers traint momenteel mee in de verschillende leeftijdsgroepen van het Regioplan en 2 van onze jeugdtrainers helpen bij deze trainingen. Erg leuk om te melden is ook dat een aantal van deze trainingen komend voorjaar op ons mooie complex worden gegeven.

    Kortom een veelbelovende start, wij kijken uit naar een plezierige samenwerking!