Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Ulftse Boys Eindstand 1-1

Weinig krachtsverschil tussen FC Eibergen en Ulftse Boys – Arnoud te Vaanholt

Tegen Ulftse Boys kon FC Eibergen weer beschikken over een bijna volledig basisteam. Net als bij de eerste wedstrijd in Ulft waren de krachtverschillen klein, waardoor het duel terecht in een gelijkspel eindigde: 1-1.

Vooral voor rust zag het publiek een bij vlagen aardig spelende thuisclub. Toch was de eerste kans voor de gasten. De gevaarlijke aanvaller Jean-Pierre Luciana ontdeed zich op simpele wijze van de Eibergse verdediging, maar schoot vervolgens net voorlangs. De thuisclub had intussen een licht veldoverwicht. Nadat eerst Jacco Roerdink kansrijk was, leek Kevin van Lieshout in de 17e minuut op een fraaie draaiende pass van Robin Klein Gunnewiek te scoren. De treffer werd echter wegens buitenspel geannuleerd.

Ook daarna kregen de Eibergenaren nog enkele kansen. De meeste pech had Jacco Roerdink. Na een hoekschop van Jordy Telman kopte hij recht tegen de paal. Kort daarop belandde een gevaarlijke vrije trap van Ulftse Boys in de handen van de uitstekend keepende Marin Juresic.

In de 37e minuut was het raak. De zichzelf steeds beter ontwikkelende Thijs Rouwmaat ging op wilskracht uitstekend door en bediende Roerdink op maat. Die hoefde de bal slechts in te tikken: 1-0. Daarna kregen beide partijen nog een redelijke mogelijkheid.

Pal voor rust leek de marge verdubbeld te worden. Eerst werd een schot van dichtbij van Klein Gunnewiek nog net door de Ulftse doelman verwerkt en vervolgens joeg Rouwmaat de rebound net naast.

De tweede helft was van een lager niveau. Beide ploegen speelden slordiger en leden veel balverlies. Vooral bij Eibergen was dit het geval, waardoor Ulftse Boys steeds meer het initiatief kreeg. In de 55e minuut tikte Tim Wonnink de behendige Luciana van achteren aan, waardoor de arbiter niets anders kon doen dan naar de strafschopstip te wijzen. Doelman Juresic bewees in deze wedstrijd echter andermaal zijn waarde door dit buitenkansje voor de gasten te verijdelen.

Kort daarop wist de Haaksbergenaar een vrije trap met zijn vuisten nog net tot hoekschop te verwerken. Datzelfde kunstje herhaalde hij even later toen Luciana vrij voor hem opdook. De beste kans van het tweede bedrijf voor gastheren kreeg Roerdink. Na een vrije trap had hij de pech dat zijn kopbal op de lat belandde. Kort daarop schoot invaller Bathuan Bayrak op het ‘dak’ van het Ulftse doel.

In de 81e minuut viel de gelijkmaker en gelet op de veldverhoudingen was dat niet onterecht. Het was Stefan Mijnen die een vrije hard als een streep in de bovenhoek van het doel schoot: 1-1. In de vrij lange blessuretijd was er nog een scrimmage voor het doel van Eibergen, maar andermaal kwam Juresic daarbij als winnaar te voorschijn.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Tim Wonnink, Dylan Timmerman; Jacco Roerdink (79. Tjerk Pierik), Tim Oortwijn, Jordy Telman; Robin Klein Gunnewiek (75. Bathuan Bayrak), Kevin van Lieshout, Thijs Rouwmaat.