• Oefenwedstrijd, zondag 15 januari 2023. FC Eibergen (vierde klasse B) – AD'69 (Aalten, vierde klasse C) 0-2 (0-1). Scoreverloop: 22. 0-1, 53. 0-2 (pen.).

    In Nederland is het gebruikelijk dat wedstrijden worden afgelast als er te veel water op de velden staat. Reden: de bal rolt dan niet meer goed, waardoor voetballen nog niet of nauwelijks mogelijk is. Je kunt je afvragen of je duels wél door moet laten doorgaan als er een windkracht is van zes of meer. Ook dan valt er nog amper te spelen. In die omstandigheden ging FC Eibergen in een volkomen kleurloos oefenpotje ten onder tegen AD'69.

    De bezoekers gingen het beste met de omstandigheden om en wonnen daarom ook verdiend. De thuisclub bracht er negentig minuten lang weinig van terecht. AD kwam met een prikkertje in de achterste hoek op voorsprong na zwak defensief werk. Na rust werd het door een strafschop 0-2, al had het er alle schijn van dat er in eerste instantie sprake was van een overtreding van de gasten.

    Het enige wapenfeit van Eibergse kant in de gehele wedstrijd kwam van Mick Beusenberg. Tien minuten na rust zag hij zijn schot door 'Beaufort 6' over de kruising zwaaien. In die tweede helft wisselde trainer Jeroen Kiepman volop, waardoor alle 19 aanwezige spelers speeltijd kregen.