Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – SVBV Eindstand 5-5

FC Eibergen zet zichzelf te kijk tegen hekkensluiter – Arnoud te Vaanholt

In een knotsgekke wedstrijd heeft FC Eibergen kostbare punten verloren aan rode lantaarndrager SVBV, dat vooraf nog maar drie punten had. Stond de thuisclub halverwege de tweede helft nog op een comfortabele 5-2 voorsprong, in blessuretijd frommelden de bezoekers zich toch nog naar een gelijkspel: 5-5.

Door blessures miste Eibergen meerdere spelers, waaronder het centrale verdedigingsduo Tom te Woerd en Daan Voortman. Toch mocht dit achteraf niet als excuus worden aangevoerd voor de zeer teleurstellende uitslag.

De gasten uit Barchem stonden al snel op een 0-2 voorsprong. In de 7e minuut opende Cas Platerink met een droog schot de score. Acht minuten later werd een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant fraai door Wietze Knoef ingeschoten: 0-2.

In een mum van tijd waren de rollen omgedraaid. Na een goede actie scoorde Tim Oortwijn in de 21e minuut de aansluitingstreffer. Twee minuten later passeerde Kevin van Lieshout fraai zijn tegenstander en zette hij de partijen weer op gelijke hoogte. Nog in dezelfde minuut werd het zelfs 3-2. Vanaf de achterlijn legde Oortwijn de bal daarbij panklaar voor de inkomende Slaats.

Na ruim een half uur was er een goede aanval van de Eibergenaren die met een doelpunt bekroond had moeten worden. Van Lieshout gaf een goede voorzet vanaf de linkervleugel, maar Thijs Rouwmaat knalde de bal tegen de benen van doelman Wessel Jeronimus op.

Pal na rust moest Eibergen-goalie Marin Juresic handelend optreden bij een goed schot van SVBV. Na bijna een uur spelen had Slaats op links een prachtige actie in huis, omspeelde vervolgens Jeronimus en schoot vanuit een moeilijke hoek raak: 4-2. Ruim twintig minuten voor tijd leek de beslissing te vallen toen de op links geheel vrijstaande Roerdink de bal in de korte hoek joeg: 5-2.

Daarmee leek de buit dus binnen, maar niets was minder waar. In de 71e minuut verschalkte Roel Sprukkelhorst met een boogbal de ver voor zijn doel staande Juresic: 5-3. Nog leek er niets aan de hand voor de Eibergenaren.

Het werd pas echt spannend toen twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd Rodney Schulenbarg met een schot in de achterste hoek voor 5-4 zorgde. Wat niemand meer had verwacht gebeurde vervolgens toch nog, nadat Oortwijn eerst nog de onderkant van de lat had geraakt. Na een klutssituatie in blessuretijd wist Wietze Knoef namens de bezoekers de bal over de doellijn te werken: 5-5.

Daarmee was het een dure avond voor de gastheren, terwijl SVBV een zeer belangrijk punt in de strijd tegen degradatie veroverde.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik, Tamo Vogel (69e minuut Gerben te Biesebeek), Tim Wonnink, Dylan Timmerman; Jacco Roerdink, Tim Oortwijn, Jordy Telman; Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Kevin van Lieshout (71e minuut Björn te Raa)