Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN STERKSTE IN SLEUTELDUEL

Auteur: Arnoud te Vaanholt.

In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rietmolen was het er op of er onder voor FC Eibergen. De gasten wonnen uiteindelijk met 1-3 en verschaften zich daarmee weer wat meer lucht.

De bezoekers stonden al in de vierde minuut op voorsprong. Na een afspeelfout in de verdediging van de gastheren hield Stijn Harbers het hoofd koel en schoof hij de bal beheerst langs de kansloze doelman Jeroen Hartgerink.

Ook daarna bleven de Eibergenaren aanvankelijk de betere ploeg. Tom te Woerd had pech toen zijn goed ingeschoten vrije trap door een verdediger nog net tot hoekschop kon worden verwerkt.

Vervolgens lieten de bezoekers de teugels enigszins vieren en liet het daarmee Rietmolen in de wedstrijd komen. Een schot van Frank Geerdink werd een prooi voor de goed keepende Sam Pierik.

De gasten hadden de voorsprong in de 23e minuut moeten verdubbelen. Van rechts kwam er een lange en uitstekende voorzet van Harbers. Bij de tweede paal kopte de geheel ongedekte Jacco Roerdink echter net naast.

Vijf minuten later werd een vrije trap van Björn te Raa pal voor de doellijn weggehaald. Aan de andere kant kreeg Rietmolen de eerste echt goede kans. Het perfect gerichte schot van Daan Schuurmans werd knap door Pierik tot hoekschop getikt. Ook bij een kopbal van Twan Tenhagen toonde de Eibergse goalie zich attent.

Al snel na rust kreeg Harbers een grote mogelijkheid, maar met de nodige moeite ranselde Hartgerink de bal nog tot corner. In de 58e minuut was het voor de tweede keer raak. Na gerommel in de defensie van de thuisclub gaf de mee naar voren gekomen Tamo Vogel een afgemeten voorzet. De daaropvolgende poging kreeg Hartgerink niet onder controle, waarna andermaal Harbers er als de kippen bij was om te scoren: 0-2.

Rietmolen probeerde vervolgens de bakens te verzetten. Na een corner vloog een kopbal van Koen Waanders een metertje over de deklat. Bij een volgende hoekschop was het wel raak. Opnieuw Waanders knikte met het hoofd in het dak van het doel, 1-2. Daarmee lag de strijd weer geheel open.

Pierik redde vervolgens nog net op een onbedoeld in de verkeerde richting verlengde bal van Vogel. Hierdoor bleef het spannend, hoewel Rietmolen niet echt een vuist kon maken.

De beslissing viel in de 87e minuut. Koen Dollekamp zette op prima wijze door en vervolgens gaf de debuterende invaller Sverre Boonk een afgemeten steekpass op Bas ten Hagen. Oog in oog met Hartgerink maakte hij geen fout door een schuiver in de lange hoek te produceren, 1-3. In blessuretijd belandde een kopbal van Rietmolen nog tegen de Eibergse paal, maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Scoreverloop: 4. 0-1 Stijn Harbers, 58. 0-2 Stijn Harbers, 64. 1-2 Koen Waanders, 87. 1-3 Bas ten Hagen.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Tim Wonnink, Tao Zhu (78. Daan Voortman); Koen Dollekamp, Jacco Smeenk (66. Sverre Boonk), Björn te Raa (73. Ramon ter Maat), Jacco Roerdink; Bas ten Hagen, Stijn Harbers.

???