Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen: ruime nederlaag én klassenbehoud

Ondanks een 4-0 nederlaag tegen EMOS heeft FC Eibergen zich verzekerd van klassenbehoud. Concurrent om de promotie-/degradatiewedstrijden Erix verloor namelijk met 3-1 (ruststand: 0-1) van KSV. Op de winst van de thuisclub viel niets af te dingen, maar de hoogte van de uitslag was niet conform het wedstrijdbeeld.

Een slecht eerste kwartier en opnieuw een schrijnend gebrek aan scorend vermogen waren de beide hoofdpijlers onder de nederlaag in Enschede-noord. Daar waar EMOS – dat ook nog niet geheel veilig was – met veel strijdlust begon lieten de Eibergenaren het aanvankelijk behoorlijk afweten.

Na een verdedigingsfout viel al snel de openingstreffer van Bas Böhmke. Goed combinatiespel van de gastheren zorgde kort daarop voor een verdubbeling van de score door Stein Exterkate: 2-0. In het laatste kwartier voor rust begonnen de bezoekers beter in hun spel te komen.

Die lijn zette zich in de tweede helft door. Eibergen was de spelbepalende ploeg en creëerde zich een viertal opgelegde kansen. Guus Slaats had pech toen hij de paal raakte en hij kreeg daarnaast een andere goede kans. Een fraai schot van Björn te Raa trof al evenmin doel.

In de laatste vijf minuten kregen de moegestreden gasten nog twee treffers om de oren, maar dat was in feite te veel van het goede.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Koen Dollekamp (83. Stijn Harbers), Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Jacco Roerdink, Jacco Smeenk, Tamo Vogel (60. Björn te Raa); Robin Klein Gunnewiek, Guus Slaats (68. Ramon ter Maat), Thijs Rouwmaat.