Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN REDT HET NIET TEGEN SV VASSE

door: Arnoud te Vaanholt.

KNVB-beker, groep 13, voorronde, zondag 30 augustus 2020.

FC Eibergen (vierde klasse B) – SV Vasse (vierde klasse A) 0-1 (0-0). Scoreverloop: 83. 0-1.

Hoewel de krachtverschillen klein waren bleek FC Eibergen net niet opgewassen tegen het goed georganiseerd spelende Vasse. De nummer twee uit de vierde klasse A van de vorig seizoen voortijdig beëindigde competitie won nipt: 0-1. Hoewel beide ploegen slechts weinig doelrijpe kansen kregen waren de bezoekers toch wat gevaarlijker en op basis daarvan ging de zege wellicht naar het team dat er het meest recht op had.

Voor rust viel er lange tijd weinig te beleven en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Pas na ruim een half uur voetballen was er de eerste echte mogelijkheid voor de openingstreffer. Na een inzet van rechts van de rechterspits van Vasse werd de bal nog net voor de Eibergse doellijn weggehaald. Korte tijd daarop kreeg de thuisclub zijn enige kans van het eerste bedrijf: bij een voorzet van Stan Wonnink kwam Stein Vrieze een teenlengte te kort om de bal in het doel te tikken.

Na rust schoot Vasse goed uit de startblokken. De linkerspits dook meteen vrij op voor doelman Davey Stokkers, maar die wist redding te brengen. Daarna hielden de ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Pas twintig minuten voor tijd gebeurde er weer echt iets. Na een uitgespeelde aanval schoof andermaal de rechterspits de bal net naast het doel van de thuisclub. Kort daarop moest verdediger Jasper Roerdink koppend redding brengen op de doellijn na een hoekschop van de gasten.

In een fase waarin de Eibergenaren het spel naar zich toetrokken viel de enige treffer aan de andere kant. Na een opzichtige duw in de rug net buiten het strafschopgebied schoot een Vassenaar de door de goed leidende arbiter Lammers toegekende vrije trap tegen de lat, waarna de rebound simpel werd ingeschoten: 0-1. Meteen daarna kreeg Mick Beusenberg een ideale mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Op zijn schot van dichtbij redde de keeper met een uiterste krachtsinspanning.

In de slotfase was Vasse nog een keer dichtbij een treffer. Een aanvaller van de bezoekers werd achter de verdediging gelanceerd en had vrij baan, maar de goed uitgelopen Stokkers verhinderde dat er een eindstand ontstond die iets te veel van het goede zou zijn geweest.

Foto’s: Han te Hennepe