Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen redt het niet tegen Rietmolen

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Een beter voetballend Rietmolen, maar FC Eibergen dat legio kansen om zeep hielp. Zie hier in een notendop een korte beschrijving van de clash tussen de beide buren. Uiteindelijk gingen de bezoekers met de winst aan de haal: 1-2.

Rietmolen begon furieus en drukte de gastheren met goed combinatievoetbal terug voor het eigen doel. Een treffer kon niet uitblijven en die kwam er ook. Dat gebeurde nadat Robin Klein Gunnewiek bij een counter de bal tegen de binnenkant van de paal had geschoten.

In de 20e minuut was het raak. Na enkele verdedigingsfouten kwam de bal voor de voeten van middenvelder Dennis Vrielink en hij schoot via het ijzer onhoudbaar raak: 0-1. Daarna volgden er enkele minuten waarin er van alles gebeurde. Eerst kreeg Jacco Roerdink vrije doorgang naar doelman Jeroen Hartgerink, maar tot ontsteltenis van de thuisclub en zijn aanhang liet hij het speeltuig op het laatste moment te ver van zijn voet springen. Weer kort daarop werd aan de andere zijde de bal tot twee keer toe nog net voor de doellijn weggehaald.

Mede omdat de gasten de teugels iets lieten vieren kwamen de Eibergenaren daarna wat beter in hun spel. In de 36e minuut werd Thijs Rouwmaat op links vrijgespeeld. Oog in oog met Hartgerink schoot hij in het zijnet.

Zes minuten na rust sloeg het noodlot toe voor de thuisclub. Na een weifelend optreden van doelman Davey Stokkers was aanvaller Sander te Rietmole er als de kippen bij om 0-2 aan te tekenen. Vervolgens zette Eibergen alles op alles om nog minimaal één punt uit het vuur te slepen.

Dat leverde een flinke reeks doelrijpe kansen op, maar die waren stuk voor stuk niet aan de voorwaartsen besteed. Invaller Guus Slaats had pech toen hij een hard schot gered zag door Hartgerink.

Pas in de slotfase werd het 1-2. Na een hoekschop schampte de mee naar voren gekomen verdediger Daan Voortman de bal met zijn hoofd en die vloog over alles en iedereen in de achterste hoek van het doel. Pal daarop floot de uitstekend leidende jonge arbiter Ordelmans voor het eindsignaal.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tamo Vogel (78. Stijn Harbers), Tim Wonnink, Daan Voortman, Koen Dollekamp; Ramon ter Maat (65. Guus Slaats), Björn te Raa, Jacco Smeenk, Thijs Rouwmaat; Robin Klein Gunnewiek (61. Maykel Lageschaar), Jacco Roerdink.