• Oefenwedstrijd, zondag 22 januari 2023. FC Eibergen (vierde klasse B) – SC Lochem (vierde klasse C) 2-0 (0-0). Scoreverloop: 75. 1-0 Mick Beusenberg, 76. 2-0 Ramon ter Maat.

  FC Eibergen lijkt de weg omhoog weer te hebben gevonden. In een vanwege het geringe krachtsverschil voor beide partijen nuttig duel was de thuisclub de sterkste.

  De bezoekers hadden aanvankelijk een licht veldoverwicht. Pas na een half uur spelen was er de eerste kans van de wedstrijd: een krommend schot van een Lochemmer vloog een metertje naast het doel.

  Uit de daaropvolgende aanval van Eibergse kant zag Sverre Boonk zijn inzet nog net voor de doellijn gestuit. De rebound vloog vervolgens ruim langs het doel.

  In de 38e minuut werd rechteraanvaller Ruud Endeman vrij voor de doelman van de gasten gezet. Vanuit zeer kansrijke positie schoot hij naast.

  Na rust werd opnieuw de van een half jaar lang durende stage in Canada terugkerende spelverdeler Ramon ter Maat ingebracht. Het was echter Lochem dat na verloop van tijd enkele mogelijkheden kreeg.

  Twintig minuten voor tijd belandde een gevaarlijke inzet van de bezoekers in het zijnet. Vervolgens was er geklungel van Eibergen achterin, maar de gasten wisten er niet van te profiteren.

  Daarna namen de gastheren het spel steeds meer in handen. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de openingstreffer. Invaller Rasid Tutumlu gaf vanaf de rechterflank een perfecte voorzet. Spits Mick Beusenberg hoefde de bal van dichtbij slechts in te tikken: 1-0.

  Nog geen minuut later was de eindstand bereikt. Met een fraaie pegel tekende Ter Maat de tweede Eibergse treffer aan. Arbiter Beunk hoefde geen blessuretijd bij te trekken.

  ------------------

  Oefenwedstrijd, dinsdag 27 januari 2023. FC Eibergen (vierde klasse B) – DSVD (Deurningen, derde klasse A) 1-2 (1-2). Scoreverloop: 1-0 Ruud Endeman, 1-1, 1-2.

  Tegen het één klasse hoger spelende en op de vijfde plaats bivakkerende DSVD speelde FC Eibergen naar behoren. De enige treffer van de thuisclub kwam op naam van Ruud Endeman. De eindstand was reeds bij rust bereikt.