• Competitie vierde klasse B oost, zondag 28 januari 2024. Hengelo – FC Eibergen 0-4 (0-2). Scoreverloop: 21. 0-1 Nauk Penterman, 39. 0-2 Tim Wonnink, 61. 0-3 Sverre Boonk, 79. 0-4 Nauk Penterman. 

  Anders dan de uitslag doet vermoeden had FC Eibergen lange tijd de handen vol aan thuisclub Hengelo. Op het prachtige nauurgras op sportcomplex De Waarbeek kregen de gastheren dankzij snelle counters een aantal grote mogelijkheden. Een rode kaart voor de thuisclub halverwege de tweede helft bleek uiteindelijk het grote breekpunt. 

  Hengelo begon sterk en was al snel zeer kansrijk, toen een hoekschop van aanvoerder Danny Assink via het hoofd van Bart Kamphuis rakelings langs de achterste paal van de Eibergenaren krulde. 

  De eerste mogelijkheid voor de bezoekers was er na ruim een kwartier. Na een fout in de defensie van de thuisclub schoot Sverre Boonk tegen de benen van keeper Jerry Zomer. 

  Eibergen was in die fase weliswaar de dominante partij, maar moest oppassen voor de razendsnelle uitbraken van de tegenstander. De ban werd gebroken door Nauk Penterman. Nadat Boonk zijn inzet nog zag gestuit wist hij het net wel te vinden: 0-1. 

  Al snel na de aftrap hadden de partijen al weer op gelijke hoogte kunnen staan. De zeer rappe linkerspits Davey Tel kwam via de linkerkant oog in oog te staan met doelman Raoul Huurneman, maar hij wist redding te brengen. Kort daarop was Tel aan de andere kant van het veld opnieuw gevaarlijk. Van vrije grote afstand kon zijn te zachte schot voor de Eibergse doellijn worden weggehaald. 

  De gasten namen het roer weer over en dat leverde vrij onverwacht voor de tweede keer succes op. Op knappe wijze joeg vleugelverdediger Tim Wonnink de bal daarbij strak in de linkerbovenhoek. 

  In de tweede helft drong Hengelo meteen aan. Daarbij voorkwam Huurneman met zijn vuisten de aansluitingstreffer na een kopbal. Ook een schot van uitblinker aan Hengelose zijde Tel bleek een prooi voor de Eibergse goalie. 

  Een belangrijk moment deed zich voor na een klein uur spelen. Tel maakte ter hoogte van de middellijn én de zijlijn een te harde overtreding op Jayden ten Hoopen. Daar kreeg hij zijn tweede gele kaart voor en diende hij in te rukken. 

  Toen niet lang daarna Boonk na een blunder van de matig acterende Zomer 0-3 aantekende was de wedstrijd in feite gespeeld. Al gaf Hengelo nog niet op. Want enkele minuten daarna stond Huurneman opnieuw in de weg na een schot vanuit geheel vrije positie.

  Daarmee was de koek voor de dapper strijdende middenmoter wel op. Na een lange voorzet van links kwam Mick Beusenberg voor een leeg doel net te kort om de voorsprong verder uit te bouwen. Bij een uitval was Zomer de baas over een schot vanaf de rechterkant van Boonk. 

  In de 79e minuut viel – voor zover dat nog niet was gebeurd – de definitieve beslissing. Het was meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De Eibergenaren produceerden een snelle aanval over de rechterflank, waarna Boonk de bal strak voor het doel zette. Vanaf de penaltystip kopte Penterman hard raak: 0-4. 

  De resterende speeltijd bleek nog goed voor een poging van Jasper Roerdink die net naast ging. Hengelo probeerde het ook nog een keer, maar Huurneman kreeg de bal klemvast.

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Jayden ten Hoopen (67. Bas ten Hagen), Ramon ter Maat, Dave Visser, Tim Wonnink; Jasper Roerdink (83. Chiel Leusink), Wessel Boerhof, Bjorn te Raa (71. Luuk Berendsen); Sverre Boonk (83. Ruud Endeman), Nauk Penterman, Mick Beusenberg.