Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN OVERTUIGT EN BEKERT DOOR

door: Arnoud te Vaanholt.

KNVB-beker, groep 13, voorronde, zondag 13 september 2020.

FC Eibergen (vierde klasse B) – Reutum (derde klasse A) 5-0 (1-0). Scoreverloop: 42. 1-0 Jacco Roerdink, 55. 2-0 Jasper Roerdink, 87. 3-0 Dave Visser, 88. 4-0 Sverre Boonk, 90. 5-0 Mick Beusenberg.

Tegen derdeklasser Reutum tapte FC Eibergen uit een heel ander vaatje dan in de voorgaande duels. Het eindresultaat was een geflatteerde, maar dik verdiende overwinning: 5-0. Minstens zo verrassend was de uitslag bij de tweede wedstrijd van deze bekerpoule. Hierin versloeg vijfdeklasser Haaksbergen de sterke vierdeklasser Vasse, waardoor de Eibergenaren de volgende ronde van de bekercompetitie bereikten.

Het liep van begin af aan redelijk goed bij de thuisclub. De combinaties verliepen beter dan in de afgelopen weken en voorin was er meer dreiging. Meteen al in de beginfase kregen beide teams een grote mogelijkheid. Stan Wonnink zag zijn inzet nog net door de doelman van Reutum over het doel getikt, aan de andere kant verrichtte zijn collega Sam Pierik een belangrijke redding.

Daarna waren de partijen redelijk tegen elkaar opgewassen, hoewel het bij Eibergen allemaal net iets beter liep dan bij de gasten. Drie minuten voor rust vertaalde zich dat in de openingstreffer. Jacco Roerdink werd op de rand van het strafschopgebied bereikt en hij liet met een fraaie lob de keeper kansloos.

Nadat Reutum pal na rust een vrije trap net naast schoot trokken de gastheren het initiatief steeds meer naar zich toe. Binnen het uur werd de marge verdubbeld. Een schot van de prima spelende Rasid Tutumlu werd in eerste instantie nog door de goalie gekeerd, maar daarna was verdediger Jasper Roerdink er als de kippen bij: 2-0.

Vanaf dat moment knakte er iets bij Reutum en ging de ploeg steeds fletser spelen, terwijl de thuisclub vooral op de helft van de tegenpartij was te vinden. In de slotfase leverde dat nog liefst drie treffers op van achtereenvolgens Dave Visser (na een hoge bal van Mick Beusenberg), Sverre Boonk (andermaal na een inzet van Beusenberg) en Beusenberg zelf: 5-0.