• Zondag tegen onze gasten Rood Zwart uit Delden (aanvang: 14.00 uur op De Bijenkamp) doet het eerste seniorenelftal van FC Eibergen nog steeds mee om promotie! Dat is de belangrijkste conclusie na de verdiend gewonnen uitwedstrijd tegen Twenthe en het zeer teleurstellende doelpuntloze gelijkspel voor eigen publiek tegen Hoeve Vooruit. 

  De uitslag van die laatste wedstrijd geeft ook meteen aan waar het dit seizoen aan schort: zo potdicht als het bij de Eibergenaren achterin meestal zit, zo moeizaam komen we vaak toe aan het maken van doelpunten. Slechts 14 tegentreffers, verreweg het laagste aantal van de vierde klasse B.

  Daar tegenover staan 36 goals in de plus. Dat lijkt misschien een aardig aantal, maar het toont toch aan dat we het lang niet elke tegenstander echt lastig hebben kunnen maken.

  De opbouw vanaf het middenveld verloopt vaak vrij moeizaam. Tot aan het strafschopgebied ziet het er dikwijls best aardig uit, maar dan beginnen de problemen. De nauwkeurigheid van de eindpass laat vaak te wensen over en fysiek mogen we ons voorin best wel eens wat meer laten gelden.

  Op zich beschikken we over voldoende lichamelijke kracht, maar het lijkt er soms op dat we daar te weinig mee doen en te ‘netjes’ zijn. De tegenstander mag best eens een beuk voelen om de bal te kunnen veroveren. Als het echt te ver gaat dan fluit de scheidsrechter vanzelf wel.

  Daarnaast laat ook de precisie bij de afwerking vaak danig te wensen over, maar dat hebt u ongetwijfeld zelf al gezien. Over een spits die in zijn eentje drie man passeert beschikken we niet, dus we zullen het van combinerend vermogen moeten hebben. Dat is geen kritiek, dat is een constatering.

  Intussen doen we dus nog steeds mee en dat is een prettig gegeven in dit stadium van de competitie. Markelo is op dit moment nog de belangrijkste kandidaat voor de titel. Die ploeg heeft na twee remises echter volgende week zondag de uitwedstrijd tegen het eveneens op het kampioenschap loerende Delden voor de boeg, dus het kan nog alle kanten op.

  Eén van deze twee pakt het kampioenschap, de andere ploeg een periode. Omdat beide teams al een periodetitel op zak hebben wordt de periode van de kampioen overgenomen door het hoogst eindigende team op de ranglijst.

  Dan is er nog de strijd om het derde periodekampioenschap. Hierin staat Eibergen achter Delden op de tweede plaats. De thuisclub van zondag heeft dus nog alle kansen op die periode en anders geldt dat deze wellicht wordt overgenomen door de op één na hoogst eindigende ploeg in de eindstand die nog géén periode heeft. Volgt u het nog?