Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen neemt deel aan Speedsoccer competitie

FC Eibergen gaat in het seizoen 2018 – 2019 deelnemen aan het 2e Speedsoccer toernooi in Oost Nederland. Dit toernooi wordt gehouden in de Soccer Inside Arena die is gevestigd in Enschede.

Koop Ondersteuning Plus (KOP) is eind 2016 het initiatief gestart om jeugdspelers in de Regio Oost door middel van het opzetten van een speedsoccer competitie met elkaar in contact te brengen. De ontwikkeling van spelers zal op deze manier een extra boost krijgen. Andere omgeving, andere mogelijkheden en een grotere weerstand zullen het proces van ontwikkelen bevorderen. Er is specifiek gekozen om de O13 jeugd uit de regio te pakken. Daarnaast is Skills2Score samen met Soccer Inside in Enschede begonnen met een speedsoccer competitie voor teams in de leeftijdscategorie O15. In 2018-2019 hebben Koop Ondersteuning Plus, Skills2score en Soccer Inside Enschede de handen in een geslagen en hebben besloten om samen te gaan werken om op deze manier de jeugd in de regio te ondersteunen.

In het seizoen 2018-2019 zal er in de verschillende categorieën: O11,O13 en O15 gestreden worden in SpeedSoccer Oost Nederland. We zullen in seizoen 2018-2019 (oktober) starten met het spelen van een competitie bij Soccer Inside Enschede. De wedstrijden worden gespeeld met 4 veldspelers en 1 keeper op een veld van 30 x 15 meter. Vanwege de boarding en de netten rondom speelveld kan de bal niet buiten het speelveld komen. De clubs die deelnemen zullen een kleine bijdrage leveren aan de totstandkoming van de competitie.

FC Eibergen heeft in eerste instantie gekozen voor deelname met het JO11-1 team en het JO15-1 team. De teams worden ingedeeld in poules van 5 en men speelt wedstrijden door het hele seizoen heen op dinsdag of woensdagavond.

Een nieuw fenomeen aan de horizon. Wij zijn er trots op dat we gevraagd zijn om deel te nemen aan dit toernooi waaraan bv ook FC Twente, Bon Boys, NEO, HSC’21, Quick ’20 en SV Grol deelnemen. Wilt u meer informatie over dit toernooi kijk dan eens op de site van Speedsoccer Oost Nederland. www.speedsocceroostnederland.nl

De deelnemende teams worden nader geïnformeerd als er iets bekend is over de indeling, speeldata en verdere wetenswaardigheden.

Namens de Technische Commissie

Hoofdopleiding Cor Ordelmans