• Competitie, vierde klasse B, zondag 21 mei 2023. De Tubanters 1897 – FC Eibergen 3-1 (0-1). Scoreverloop: 35. 0-1 Nauk Penterman, 62. 1-1 Sam Wösting, 65. 2-1 Sam Wösting, 82. 3-1 Xander Molemans. 

  Halverwege de uitwedstrijd tegen De Tubanters 1897 stonden voor FC Eibergen alle seinen nog op groen met betrekking tot de derde periodetitel. Zelf had de ploeg een voorsprong genomen en de tussenstanden bij twee andere duels waren ook in het voordeel van de ploeg van trainer Jeroen Kiepman. Na het tweede part gingen de bezoekers in mineur het veld af, terwijl bij de thuisclub de handen de lucht in konden vanwege rechtstreeks klassenbehoud. 

  De ploegen hielden elkaar in de eerste helft aardig in evenwicht. Eibergen was bij vlagen een tikkeltje sterker en dat had er toe moeten leiden dat bij het rustsignaal de marge groter dan één treffer had moeten zijn. Nu bleef het bij 0-1 en dat had uiteindelijk fatale gevolgen. 

  Op het zonovergoten sportpark Het Diekman in Enschede deed zich de eerste mogelijkheid na een klein kwartier spelen voor. De beweeglijke Diego Luna Madueno van De Tubanters schoot daarbij hoog over. 

  Eibergen was vervolgens meer in balbezit. Mick Beusenberg mikte verkeerd na een aanval over meerdere schijven. De voorsprong kwam er na ruim een half uur spelen. Na een inzet belandde de bal via een verdediger voor de voeten van Nauk Penterman en die schoot van dichtbij tussen de benen van doelman Colin Voogstgeerd door. 

  Kort daarop werd op links Sverre Boonk vrij gespeeld. Hij sprintte in zijn eentje op Voogstgeerd af, maar hij redde met zijn voeten. 

  Na een uur was er andermaal een goede aanvalsopzet van de Eibergenaren. Na een voorzet vanaf de rechterflank werd het schot van Beusenberg tot hoekschop verwerkt. 

  De Tubanters deed in die fase al niet meer onder voor de bezoekende club en kwam toch vrij onverwacht op gelijke hoogte. Een assist vanaf links rondde Sam Wösting koppend af met de gelijkmaker: 1-1. 

  Eibergen was amper van de schrik bekomen of het stond al 2-1. Andermaal Wösting was hier na een goede individuele actie verantwoordelijk voor. 

  De wedstrijd kantelde hiermee definitief en de thuisclub speelde vanaf dat moment met veel meer zelfvertrouwen. De echte beslissing viel in de 82e minuut. Vanaf een meter of twintig haalde Xander Molemans de trekker over. Via de binnenkant van de paal sloeg de bal tegen het net: 3-1. 

  De gasten voetbalden op dat moment met de moed der wanhoop. Er kwam een slotoffensief waarbij de aansluitingstreffer een paar keer dichtbij was. Vooral toen in de slotfase de naar voren gedirigeerde Jacco Roerdink een korte voorzet bij de voorste paal op invaller Bink Bezoen gaf. Hij raakte de bal niet goed en die verdween over de achterlijn. Meer zat er niet in voor de bezoekers. 

  Ondanks het mislopen van dit buitenkansje mogen de Eibergenaren behoorlijk tevreden terugkijken op dit seizoen in een klasse met een versterkte degradatieregeling. Na een zwak begin begon het geleidelijk aan steeds beter te lopen en overvleugelde het team meerdere tegenstanders. Er volgde zelfs een reeks van 9 duels waarin 21 punten werden behaald en aan de belangrijkste doelstelling werd uiteindelijk voldaan: klassenbehoud. 

  Opstelling FC Eibergen: Raoul Huurneman; Bas ten Hagen (71. Ruud Endeman), Jasper Roerdink, Jacco Roerdink, Dave Visser (58. Tim Wonnink); Nauk Penterman, Ramon ter Maat (71. Bink Bezoen), Guus Slaats; Sverre Boonk, Mick Beusenberg, Rasid Tutumlu (83. Bjorn te Raa).