Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN MOEITELOOS LANGS TIENTAL VICTORIA’28

Auteur: Arnoud te Vaanholt

Winst voor FC Eibergen tegen Victoria’28 was een ‘must’ en die opdracht werd goed uitgevoerd. De zeer matig spelende bezoekers – die het grootste deel van de wedstrijd met tien man acteerden – kregen geen kans: 5-0.

Na de povere resultaten van de vorige speelrondes was er deze week een stevige praatsessie voor nodig om de boel bij de thuisclub weer enigszins op de rails te krijgen. Eibergen kwam ook redelijk sterk uit de startblokken en dat leverde al in de 16e minuut een resultaatje op. Op rechts werd Bas ten Hagen gelanceerd en oog in oog met doelman Justin Juffer maakte laatstgenoemde hands buiten het strafschopgebied. Arbiter Muller uit Aalten kon weinig anders doen de goalie de rode kaart geven.

Opvallend was vervolgens dat de gastheren er niet echt in slaagden om met goed combinatievoetbal de tegenstander aan gort te spelen, maar dat de ploeg steeds door min of meer individuele acties dit volledig compenseerde. Op een vrije trap van Björn te Raa wist invaller-keeper Vincent Timmers nog knap redding te brengen.

Victoria probeerde het intussen ook een aantal keren. Het werd zelfs bijna 0-1 toen op links aanvaller Frank Gerritsen tegen de voeten van doelman Davey Stokkers schoot en de Eibergenaren vervolgens bij twee rebounds nog net het vege lijf wisten te redden.

Na 35 minuten openden de gastheren de score. Nadat een paar minuten eerder Tim Wonnink tegen de vuisten van Timmers had geschoten kreeg Eibergen een strafschop omdat Thijs Rouwmaat tegen de grond werd gewerkt. Vanaf elf meter maakte Jacco Roerdink geen fout: 1-0.

Victoria bood op dat moment nog steeds redelijk tegenstand en zag een boogschot van Boy Kamphuis (ex-HSC’21) maar net over de achterste kruising verdwijnen. Kort daarop werd het 2-0 door een strak schot van Te Raa.

De beslissing viel eigenlijk al in de 55e minuut toen Rouwmaat na goed doorzetten 3-0 aantekende. Vanaf dat moment leek Victoria de handdoek in de ring te gooien.

De wedstrijd kabbelde vervolgens enige tijd rustig voort, voordat de gasten uit Enschede toch nog een kans kregen. De bal werd daarbij teruggelegd op Boy Kamphuis, maar die mikte vanuit kansrijke positie hoog over het doel.

Nadat Victoria het nog een keer tevergeefs probeerde was er een snelle tegenstoot van Eibergen. De bal werd op links gespeeld op Ten Hagen, maar die moest daarbij ver uitwijken naar de buitenkant. Op fraaie wijze tekende hij via de binnenkant van de tweede paal toch de vierde treffer aan.

Vlak voor tijd kwam de eindstand eveneens na een snelle aanval tot stand. Via Guus Slaats belandde de bal voor de voeten van Te Raa, die beheerst raakschoot: 5-0.

Door deze zege boekte Eibergen enige terreinwinst. Gelet op de overige uitslagen zou het wel eens een seizoen kunnen worden waarin bijna iedereen van iedereen kan winnen, waardoor elk gewonnen punt van groot belang kan zijn.

Scoreverloop: 35. 1-0 Jacco Roerdink (pen.), 41. 2-0 Björn te Raa, 55. 3-0 Thijs Rouwmaat, 80. 4-0 Bas ten Hagen, 89. 5-0 Björn te Raa.

Opstelling FC Eibergen: Davey Stokkers; Tao Zhu, Daan Voortman, Jacco Roerdink (82. Tamo Vogel), Daan Damveld (46. Guus Slaats); Ramon ter Maat, Jacco Smeenk (67. Koen Dollekamp), Tim Wonnink; Bas ten Hagen, Björn te Raa, Thijs Rouwmaat.