Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen met de neus op de feiten gedrukt

Auteur: Arnoud te Vaanholt

In een wedstrijd om des keizers baard werd nog weer eens duidelijk waarom FC Eibergen dit seizoen niet hoger is geëindigd dan een schamele tiende plaats. Hoewel het duel optisch aardig gelijk op ging was er één groot verschil: daar waar De Tubanters zich zeer efficiënt in de afronding toonden, hielpen de bezoekers enkele grote mogelijkheden geheel om zeep. Eindstand: 4-1.

Met name Ricardo van Eiken was de belichaming van waar het bij de Eibergenaren dit voetbaljaar aan ontbrak. De spits toonde zich telkenmale uiterst koelbloedig en haalde uit drie doelrijpe kansen het volle pond.

In de 10e minuut schoot hij met enig geluk – via de kaats – voor de eerste keer raak. Daarna bleef hij ook de rust zelve bij de hem geboden mogelijkheden in de 63e en de 90e minuut. Tussen de bedrijven door scoorde ook Oussama el Assas van de thuisclub nog een keer.

Namens de bezoekers deed Jacco Smeenk met een gerichte kopbal na een voorzet van Björn te Raa in de 78e minuut iets terug. Er had meer in het vat voor de gasten gezeten, maar de achilleshiel van de ploeg werd ook in dit duel andermaal genadeloos bloot gelegd.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tamo Vogel, Tom te Woerd, Daan Voortman, Tim Wonnink; Thijs Rouwmaat (66. Bas ten Hagen), Jacco Smeenk, Björn te Raa; Maykel Lageschaar, Jacco Roerdink (75. Tao Zhu), Maykel Lageschaar.