Download nu onze app in de appstore of playstore

FC EIBERGEN MEEST GELUKKIG MET GELIJKSPEL

Auteur: Arnoud te Vaanholt.

In de wetenschap dat VIOS Beltrum van de laatste zes wedstrijden er liefst vijf had gewonnen leek FC Eibergen een lastig middagje voor eigen publiek tegemoet te gaan. Daar kwam nog eens bij dat laatste man Tom te Woerd en spelverdeler Jacco Smeenk door blessures niet mee konden spelen. Over de uiteindelijke 1-1 uitslag mocht de thuisclub niet mopperen.

Door blessures moest er door trainer Arno Leppink weer gehusseld worden met de opstelling. Met de wind in de rug waren het de bezoekers die vanaf de aftrap het initiatief hadden. Al snel was er een knappe redding van Eibergen-doelman Sam Pierik op een goede vrije trap van Ian Groot Zevert. Na een kwartier was de sluitpost ook attent toen Tom Walterbos na een voorzet van rechts raak leek te koppen.

Een nieuwe mogelijkheid kreeg VIOS toen Groot Zevert in vrijstaande positie werd aangespeeld. Zijn schot werd door Pierik met de benen geblokkeerd, waarna Walterbos de rebound net langs het doel joeg.

Bij de eerste de beste echte uitval van Eibergen was het meteen raak. Bas ten Hagen ging op rechts goed door en gaf de bal perfect breed op de mee opgekomen Stijn Harbers. Hij schoot feilloos raak: 1-0.

Lang konden de gastheren niet van deze voorsprong genieten. Want vijf minuten later kwam er een indraaiende voorzet vanaf de linkerflank die door Wim Helmers met het hoofd werd verlengd, 1-1.

In de tweede helft was VIOS aanvankelijk nog feller en duidelijker op zoek naar een voorsprong. De Eibergenaren werden lange tijd flink teruggedrongen. Toch stond het verdedigend redelijk goed bij de thuisclub, waardoor het slechts zelden echt gevaarlijk werd.

Na een uur spelen schoot Helmers van afstand een half metertje over. Aan de andere kant mikte invaller Thijs Rouwmaat rakelings naast. Bij een scrimmage voor het doel van VIOS kon de bal nog net worden weggewerkt na een inzet van Jacco Roerdink. Een door de wind meegevoerde voorzet van Harbers raakte de onderkant van de lat.

In de slotfase was het – zoals bijna gewoonlijk – toch nog even billen knijpen voor Eibergen omdat de gasten alsnog de drie punten mee naar huis wilden nemen. Echte mogelijkheden kwamen er echter niet meer en omdat de arbiter amper extra tijd bijtrok bleef het bij een puntendeling.

Scoreverloop: 27. 1-0 Stijn Harbers, 32. 1-1 Wim Helmers.

Opstelling FC Eibergen: Sam Pierik; Tamo Vogel, Daan Voortman, Ramon ter Maat, Tao Zhu; Tim Wonnink, Koen Dollekamp, Björn te Raa (85. Daan Damveld), Jacco Roerdink; Bas ten Hagen (67. Thijs Rouwmaat), Stijn Harbers (87. Guus Slaats).

???