Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – MEC Eindstand 2-1

Welkome overwinning voor FC Eibergen – Arnoud te Vaanholt

FC Eibergen bewees zichzelf een bijzonder goede dienst door MEC – dat nog in de race is voor promotie – met 2-1 te verslaan. Voor rust waren de bezoekers de toonaangevende ploeg, in de tweede helft trok de thuisclub het spel steeds meer naar zich toe.

De voortekenen waren niet al te best, want de Eibergenaren kampten weer met een waslijst aan geblesseerden. Achterin was de nood zelfs zo hoog, dat een beroep moest worden gedaan op ‘good old’ Maarten Teutelink. Teamtopscorer Guus Slaats ontbrak eveneens.

Hoewel er qua balbezit niet veel verschil was maakte Eibergen in het eerste bedrijf een vrij fletse indruk. MEC was vooral met uitvallen fel en kreeg de beste kansen. In de 9e minuut gaven de bezoekers bij een snelle counter het eerste waarschuwingssignaal. Rechterspits Emiel Dibbets stuitte daarbij tot twee keer toe op doelman Marin Juresic. Twee minuten later was het raak. Een dieptepass vanuit de verdediging van MEC kwam terecht bij Dibbets en hij legde op vrij simpele wijze twee Eibergse verdedigers in de luren en maakte het karwei af met een strak schot in de bovenhoek: 0-1.

Eibergen stelde daar slechts sporadisch wat tegenover. Zo kopte Thijs Rouwmaat na een voorzet van Gerben te Biesebeek net over het doel. Intussen bleven de counters van de gasten gevaarlijk. In de 25e minuut kwam Robert Woordes oog in oog te staan met Juresic, maar die bleek deze middag goud waard. Even later trof diezelfde Woordes met een voorzet de bovenkant van de lat. Kort daarop miste hij een grote kans door van dichtbij te zacht in te schieten, waardoor Juresic andermaal redding kon brengen.

Pal voor rust deed ook de thuisclub weer even van zich spreken. Na uitstekend voorbereidend werk van Tjerk Pierik knalde Kevin van Lieshout op de vuisten van de prima keepende Jochem Voskuil.

In het tweede bedrijf was het aanvankelijk allemaal vrij gezapig. Maar geleidelijk wist Eibergen de verhoudingen te verleggen en kreeg de ploeg meer controle over de wedstrijd. In de 54e minuut schoot Jacco Roerdink een voorzet van invaller Tao Zhu net over. Vervolgens trof Rouwmaat de vuisten van Voskuil. Aan de andere kant redde Juresic op een schot van Wouter Höfkes.

Na ruim een uur spelen viel de gelijkmaker, toen Roerdink een lange voorzet van rechts over Voskuil in het doel kopte. Die treffer deed de Eibergenaren zichtbaar goed. Kort daarop werd een goed ingeschoten vrije trap van Teutelink knap door MEC-doelman weg geranseld.

Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd viel de beslissing. Zhu nam een vrije trap van links die verlengd werd door een Eibergs been, maar vervolgens via een verdediger terecht kwam bij de op rechts vrij staande Teutelink. Hij liet vervolgens zien dat hij het spelletje nog lang niet verleerd is door de bal op bijzonder fraaie wijze in de achterste hoek van het doel te krullen: 2-1.

Vervolgens waren er nog kansen voor Oortwijn en Van Lieshout – nadat Voskuil bij een hoekschop mee naar voren gelopen was – namens Eibergen en Peter de Roos namens MEC, maar die leverden stuk voor stuk niks op. Tussen de bedrijven door kreeg Woordes nog rood wegens natrappen in deze verder sportieve wedstrijd.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tjerk Pierik, Maarten Teutelink, Tamo Vogel, Dylan Timmerman (46e minuut Tao Zhu); Tim Oortwijn, Gerben te Biesebeek, Jordy Telman (18e minuut Bas Huisjes); Thijs Rouwmaat, Jacco Roerdink, Kevin van Lieshout.