Download nu onze app in de appstore of playstore

FC Eibergen – Mariënveld Eindstand 2-1

Zege FC Eibergen even krap als verdiend – Arnoud te Vaanholt

De bittere kou en de stramme oostenwind maakten goed voetbal bij het duel FC Eibergen tegen Mariënveld bij voorbaat al zo goed als onmogelijk. Met name op basis van een betere tweede helft ging de overwinning naar het team dat er het meest recht op had en dat was de thuisclub: 2-1.

Veel krachtsverschil was er niet in de eerste helft. Beide teams hadden beurtelings een veldoverwicht. Het laaggeklasseerde Mariënveld deed daarbij niet onder voor de gastheren. De eerste goede mogelijkheid was er in de 13e minuut toen spits Guus Slaats een voorzet van Thijs Rouwmaat maar net langs de paal schoot. Kort daarop kopte Slaats na een hoekschop opnieuw net naast.

Daarna was het de beurt aan Mariënveld. Eerst zag Elvis Almeida een kopbal nog net van de doellijn gered. Vervolgens volgde er een moeizame redding met de voet van Eibergen-doelman Marin Juresic op een goed geplaatst schot. In de 27e minuut was het raak. Michael Scheffer nam een hoekschop en bij de eerste paal rolde de bal via de handen van Juresic in het Eibergse doel: 0-1.

Nadat een perfecte voorzet vanaf de achterlijn van Robin Klein Gunnewiek door alles en iedereen werd gemist werd het bijna 0-2. Een inzet van één van de spelers van de gasten kwam tegen de onderkant van de lat en werd vervolgens met veel moeite weggewerkt.

Het spel bleef daarna op en neer golven. Namens de thuisclub schoot eerst Thijs Rouwmaat op doel, maar Mariënveld-doelman Sean Verhoeven redde bekwaam. In de 43e minuut viel de gelijkmaker. Nadat eerst een schot van Tim Oortwijn nog werd gered, kopte uit de rebound Slaats raak: 1-1.

De tweede helft gaf een ander beeld. Eibergen was een stuk dominanter en de krachten bij Mariënveld – dat door blessures daarna ook nog eens een aantal spelers moest wisselen – ebden steeds meer weg. Toch duurde het nog geruime tijd voordat de blauwhemden het net wisten te raken. In de 68e minuut kwam er een lange bal van links die door Slaats licht met het hoofd werd beroerd, waardoor keeper Verhoeven kansloos was: 2-1.

Daarna had Eibergen de score eigenlijk nog moeten uitbreiden, maar dat gebeurde niet. Goede kansen waren er voor Slaats, Oortwijn en Roerdink, maar allen faalden in de afwerking. Namens de gasten kreeg Bart Bokkers nog een goede mogelijkheid, maar hij schoot recht in de handen van Juresic.

Het bleef dus bij 2-1, waarna de toeschouwers verkleumd de kantine opzochten of direct naar huis gingen.

Opstelling FC Eibergen: Marin Juresic; Tamo Vogel (66e minuut Daan Voortman), Tom te Woerd, Tim Wonnink, Dylan Timmerman; Jacco Roerdink, Tim Oortwijn, Gerben te Biesebeek (66e minuut Tjerk Pierik); Thijs Rouwmaat, Guus Slaats, Robin Klein Gunnewiek (81e minuut Stijn Harbers).